Artikel top billede

Formand for dommerpanelet i Bedst på Nettet Liselotte Lyngsø savner mere lir på offentlige hjemmesider.

Offentlige hjemmesider trænger til at blive pimpet op

Der mangler humor, lir, oplevelser og menneske-ansigter på de fleste offentlige hjemmesider, mener dommerne i Bedst på Nettet-konkurrencen.

Teknisk set er hjemmesiderne i IT- og Telestyrelsens Bedst på Nettet konkurrence i orden, men dommerpanelet savner generelt noget mere lir og personligt udtryk på det offentlige online-Danmark.

"De offentlige hjemmesiders tekniske formåen er ved at nå et tilfredsstillende resultat, men jeg savner noget mere hedonistisk og sjovere indhold. Generelt trænger de til at blive pimpet op," siger formand for dommerpanelet i Bedst på Nettet-konkurrencen, Liselotte Lyngsø, direktør i Future Navigator.

Hun understreger dog samtidig, at ikke alle deltagere har lige store rådighedsbeløb til hjemmesiderne, hvor der eksempelvis er stor forskel på en lille børneinstitution og stort ministerium.

Men Liselotte Lyngsø peger på, at de offentlige virksomheder, som ikke har så mange midler til hjemmesiden, kan nå langt ved at opdatere sit site og "være til stede."

"Når man går ind på en kommunal hjemmeside og kan chatte med en rådgiver, så virker det meget stærkt og nærværende. Eller hvis man henvender sig til læsesvage målgrupper er det jo også et rigtig godt værktøj at benytte sig af eksempelvis videoer," siger hun.

Vender administrationen på vrangen

Liselotte Lyngsøs dommerkollega, professor Kim Viborg Andersen fra Copenhagen Business School's informatik-institut, efterlyser mere indhold, der fortæller borgerne, hvad de kan få ud af at være inde på en offentlig hjemmeside.

"Generelt er der mange gode tilbud i form af rss-feed, sms-tjenester og selvbetjeningsløsninger, men jeg savner virkelig nogle eksempler, der kan vise borgerne, hvad de kan bruge alle de mange digitale tilbud til," siger han til Computerworld.

Han forklarer, at han i stedet får det indtryk, at næsten alle offentlige websites vender de administrative systemer ud mod borgerne frem for at formidle mere brugervenligt på borgernes præmisser.

"Og hvor er alle medarbejderne henne? Omkring en tredjedel arbejder i den offentlige sektor, men jeg kan næsten ikke finde medarbejdere på nogen af siderne," siger Kim Viborg Andersen.

Samtidigt er han dog imponeret over, hvor meget kvaliteten blandt de bedste er steget i forhold til de foregående år, og peger især på, at vinderne er mere forskellige i formidlingen og i det visuelle indtryk end nogensinde før i Bedst på Nettets syvårige historie.

Se hvem der løber med Bedst på Nettet priserne på Computerworld klokken 15:00




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere