Artikel top billede

At lave strålingsmålinger, når man er overfølsom overfor el svarer til at høste, hvis man har høfeber, siger ekspert.

Norsk wlan-modstander erkender dobbeltrolle

Et medlem af en norsk organisation mod trådløse netværk er blevet afsløret i en uheldig dobbeltrolle, skriver norske medier. Hun har blandt andet tjent på at måle stråling.

Kampen om sandheden om trådløse nets helbredsmæssige påvirkninger går nu ind i en ny fase i Norge.

Ifølge digi.no og Dagens Næringsliv kan Norges Telegram Bureau nu afsløre, at et medlem af Norges Miljøvernforbund har tjent penge på propaganda mod trådløse net og mobilstråling.

Norges Miljøvernforbund er den forening, som har anmeldt Trondhjem Kommune for at oprette et bydækkende, trådløst net i 2006. Siden nettet blev oprettet, har en række borgere rapporteret om helbredsmæssige skavanker.

Tjente penge på at måle stråling

Ifølge netstedet har Sissel Halmøy fra Miljøvernforbundet drevet og ejet firmaet Softworks, der udfører målinger og kortlægning af stråling.

Firmaet tager omkring 1.660 kroner for en måling af den elektromagnetiske stråling i en bolig, mens prisen er omkring 925 kroner i timen for målinger af virksomheder.

Samtidig skal Sissel Halmøy som fagleder i Norges Miljøvernforbund ifølge NTB have lavet skrækpropaganda mod EMF stråling.

Ifølge digi.no skal hun blandt andet have sagt at "Strålevernet ikke har nogen grænseværdier, som beskytter helbredet, kun en grænseværdi for arbejdsmiljø, sådan at montørerne ikke koges på jobbet som kød i en mikrobølgeovn."

Sissel Halmøy er ifølge digi.no civilingeniør og samtidig meget følsom overfor forskellige typer stråling. Hun er i øjeblikket fastansat i Norges Miljøvernforbund efter at have arbejdet gratis i årevis.

"Pengene strømmer ikke ligefrem ind i kassen på grund af Softworks målinger," siger Sissel Halmøy til NTB.

Hun mener, at Statens Strålevern har for lidt viden på området, og at der er brug for andre faglige kompetencer. Samtidig afviser hun at have lavet skrækpropaganda.

Uheldig dobbeltrolle

Hos Norges Miljøvernforbund erkender lederen af organisationen, Kurt Oddekalv, overfor telegrambureauet, at der er tale om en uheldig dobbeltrolle, som han vil gøre noget ved efter jul.

"Jeg har haft kendskab til det, men har ikke fundet det særlig indviklet. Omsætningen fra Halmøys firma har været lille. Norges Miljøvernforbund har som organisation ikke haft indtægter af det," siger Kurt Oddekalv.

Som at slå hø med høfeber

Den norske brancheorganisation IKT-Norge finder det kritisabelt, at en medarbejder hos Norges Miljøvernforbund har tjent penge på budskabet om at trådløse netværk kan være farlige for helbredet.

"Det undrer mig, at en person, som er overfølsom overfor el, opsøger disse miljøer for at foretage målinger. Det svarer til, at en person med høfeber tog et sommerjob på et landbrug under høsten," siger Per Morten Hoff, der er generalsekretær i IKT-Norge.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere