Artikel top billede

Et lille uddrag af listen på 2.392 domæner, der peger på online-avisen 180Grader.dk.

2.392 netadresser peger hen på liberal dansk netavis

Næsten 2.400 domæner peger på online-avisen 180grader.dk, der overhovedet ikke kan se noget galt i henvisningerne.

Den liberale danske online-avis 180Grader.dk bruger adressen getfirefox.dk til at omdirigere trafik til forsiden af nyhedssitet.

Adressen er en dansk version af getfirefox.com, der leder netsurfere hen til den andenstørste browser på nettet – open source browseren Firefox.

Faktisk peger 2.392 domæner - heriblandt disneysjov.dk, bingoklubben.dk og pornobasen.dk og hotemail.dk - hen på 180grader.dk.

Administrerende redaktør på 180grader.dk, Thomas Breitenbach Jensen, kan ikke se noget galt med de mange omdirigerede domæner.

Ikke særligt meget trafik

"Det er nogle venlige mennesker, der ejer en masse domæner, som har tilbudt at lede trafik over til os i en uges tid. Det er dog ikke særlig meget trafik, der kommer ind på 180grader.dk ad den vej," siger han til Computerworld.

Thomas Breitenbach Jensen forklarer, at den gratis online-avis 180grader.dk ikke er specielt interesseret i trafikken, fordi "folk jo kommer under falske forudsætninger."

Ifølge Thomas Breitenbach Jensen vil forsøget med at lede trafik fra de 2392 domæner blive stoppet fredag.

Online Traffic Media på banen igen

De venlige mennesker, som Thomas Breitenbach Jensen refererer til, er Online Traffic Media, som tidligere har været omtalt på computerworld.dk for at svømme i snylte-domæner.

"Lige nu peger domænerne hen på 180Grader, fordi vi synes, at det er et meget sympatisk projekt. Vi har har en del trafik på domænerne, som 180Grader.dk kan få gavn af," siger en af medejerne af Online Traffic Media, Jimmi Meilstrup.

Han forklarer, at domænerne indtil videre peger på 180Grader.dk på ubestemt tid, og der ikke er nogen form for økonomi i aftalen med 180Grader.dk.

Ikke umiddelbart ulovligt

Direktør Per Kølle hos DK Hostmaster, der administrerer alle danske domæner, er forundret over, at der er så mange domæner, der peger på 180Grader.dk.

Men han kan ikke umiddelbart se noget galt i de mange sider.

"Hvis der er tale om deciderede udspekulerede domæner, der snylter på kendte domæner med fabrikerede stavefejl, så er det typosquatting, hvilket ikke er lovligt. Men det er der jo ikke tale om i dette tilfælde," siger han.

Per Kølle påpeger dog, at hvis der er nogen .dk-domæner såsom getfirefox.dk og hotemail.dk, der har en vis lighed med kendte varemærker, så kan firmaerne indberette registranten Online Traffic Media for Klagenævnet for Domænenavne.

Alle domænenavnene kan ses på DK Hostmasters hjemmeside, hvor der skal tastes/pastes OTMA1-DK ind i søgeboksen samt fuldmægtig-radioknappen skal markeres.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere