Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Danske teleselskaber i priskrig om bredbåndskunder

Det er snart slut med at tiltrække helt nye kunder til bredbåndsmarkedet. Slaget står fremover om de eksisterende kunder og IP-tv, mener blandt andre Telia.

Fullrate sænker prisen på en 10 Mb bredbåndsforbindelse til 299 kroner om måneden.

Telia lokker med 20 Mb for bare 249 kroner om måneden.

Hos TDC kan man få en fire Mb forbindelse til 199 kroner om måneden.

Cybercity sænker også priserne.

Det ligner krigstilstande på bredbåndsmarkedet lige nu. Fullrates generelle prisnedsættelse på bredbåndsforbindelser i går er det seneste angreb på markedet.

Tæt på mætningspunkt

Og ifølge analytiker Karsten Fogh Ho-Lanng fra it-analysefirmaet IDC er konkurrencen da også spidset gevaldigt til i takt med, at antallet af bredbåndsforbindelser i Danmark nærmer sig et mætningspunkt.

"Markedet er tæt på at være mættet, så det gælder for nye udbydere som for eksempel Fullrate at udnytte det lille vindue, der er for at skaffe nye kunder, inden det lukker," siger Karsten Fogh Ho-Lanng.

Han ser netop Fullrate som spydspidsen i kampen om bredbåndsmarkedet.

Hos Fullrate lægger markedsdirektør Peter Mægbæk Madsen da heller ikke skjul på, at markedet efter deres opfattelse er ved at toppe.

"Der er 1,8 millioner private husstande med bredbånd og vi ser et mætningspunkt på omkring to millioner husstande. Det betyder, at bredbåndsmarkedet ikke vokser så hurtigt som de foregående år, så konkurrencen om kunderne bliver hårdere. I den situation skruer man på priser, hastigheder og den slags," siger han.

Trods den intensiverede konkurrence kalkulerer Fullrate med at kapre lige så mange nye kunder i år – 30.000 i alt – som sidste år, hvilket i givet betyder, at det samlede antal kunder runder 70.000 i løbet af 2008.

Telia giver den gas

Mættet eller ej, hos Telia er salg- og marketingdirektør Søren Krogh-Nielsen ikke klar til nøjes med krummer. Det skal det nye år ændre på.

"Vi har ikke fået den position på bredbåndsmarkedet, som vi ønsker. Så derfor bliver 2008 året, hvor vi fra Telias siden giver den gas," siger Søren Krogh-Nielsen.

Han konstaterer, at selv om udbredelsen af bredbånd er meget høj, så er der alligevel en halv million kunder, der er til at bevæge på markedet.

"Derfor er det farligt at sige, at markedet er mættet, selv om det sikkert vil passe nogle af de traditionelle operatører godt," siger han.

Telia har defineret deres bredbåndshastighed som minimum to Mb, og lige nu får mange nye kunder lov til at prøve en hastighed på 20 Mb.


Slaget står i storbyerne
Hos TDC Fastnet Norden konstaterer produktchef René Brøchner, at konkurrencen især gælder kunder i storbyerne, hvor de nye spillere på markedet er godt dækket inde.

Derfor har modtrækket fra TDC blandt andet været et særligt 'city-koncept' rettet mod byerne, og lige nu prøver TDC markedet af med en fire Mb forbindelse til 199 kroner om måneden – en del under den normale pris på 319 kroner. Det er et tilbud, der kører i syv uger.

"Vi ser det som naturligt, at fokus er på priser og hastigheder i et modnet marked, og vi er spændte på at se markedets reaktion på vores fire Mb tilbud," siger René Brøchner, som tilføjer, at netop 2007 markerede skiftet i markedet.

"Det gælder nu om at gøre om at gøre sig attraktiv over for eksisterende kunder og så forsøge at erobre kunder fra de andre. Der er ikke så mange helt nye kunder at hente," siger René Brøchner.

Han forudser, at hastigheden bliver skruet endnu mere op i løbet af året, og inden længe kommer der et tilbud om 50 Mb forbindelser fra TDC.

IP-tv kommer i fokus

Netop de stadigt højere hastigheder vil ifølge Karsten Fogh Ho-Lanng gradvist ændre fokus for udbyderne. For når hastigheden ikke længere er en begrænsning, skal der andre varer på hylderne.

"Jeg tror, at slaget i fremtiden kommer til at handle om indhold. Det vil ikke længere være nok bare at tilbyde meget høje hastigheder, man skal også kunne bruge båndbredden til noget, for eksempel IP-tv," siger Karsten Fogh Ho-Lanng.

Hos Telia mener Søren Krogh-Nielsen også, at det er vejen at gå.

"Vi tror meget på, at det er indholdet, der skal drive bredbåndet frem og i særdeleshed IP-tv. Både kunderne og indholdsleverandørerne peger på IP-tv, men det skal pakkes på en anden måde, end man ser hos udbyderne af kabel-tv i dag," siger han.

Telia kommer med en IP-tv satsning senere på året.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere