Artikel top billede

Telekæden tvunget til forlig med Apple

Apples trusler om at slæbe Telekæden i retten for uautoriseret parallel-import af iPhone, skræmmer selskabet til at indgå forlig.

Hele balladen begyndte i november, da Telekæden havde den længe ventede iPhone klar til salg i Danmark.

Det skete, selv om det stadig var uafklaret, hvornår Apple selv ville lancere apparatet i Danmark. Og telefonen var heller ikke til salg i andre europæiske lande.

Herefter ville Apple have Telekæden til at stoppe iPhone-salget.

I december lagde Klaus Engelbreth, kundeservice- og reklamationsansvarlig hos Telekæden, ud med, at Apple skulle være en medspiller frem for en modspiller.

Uudtømmelig pengetank

Men nu har piben fået en anden lyd, for Telekæden føler sig tvunget til at indgå forlig med Apple.

”Det handler om, hvor mange penge og energi, man kan bruge på det her. Vi er jo oppe imod en spiller, som på papiret har en uudtømmelig pengetank,” siger Klaus Engelbreth til Computerworld.

I november 2007 blev Telekæden truet med retssager af Apple, som krævede erstatning for solgte iPhones samt at 'uautoriserede' iPhones skulle trækkes tilbage.

Begrundelsen var, at Telekæden i en måneds tid havde solgt iPhones fra sin hjemmeside uden abonnement og uden bindinger til et teleselskab.

It-giganten ville få stoppet det, Apple kalder uautoriseret parallel-import af iPhone-mobiltelefoner.

”Selvfølgelig vil vi gerne have ret i det, vi foretager os, men vi har valgt at acceptere uklarheder omkring opstarttidspunktet for iPhone i Danmark,” fortæller Klaus Engelbreth.

Telekæden har fået vurderet sagen rent juridisk med selskabets advokat, og ledelsen har måttet konstatere, at man ikke ønsker at trække sagen i langdrag.

Dårligt behandlet

Telekæden føler sig mildest talt ikke godt behandlet i hele sagen.

”Hvis man er ude i markedet og har været i modvind i mange lande i Europa med sin holdning til, hvordan en telefon skal lanceres, og man stædigt har holdt fast i sine holdninger, er det fordi, man ønsker at trumfe sine overbevisninger igennem,” lyder kritikken fra Klaus Engelbreth.

Selve forliget foregår ved, at Telekæden betaler kompensation til Apple.

”Vi er noget fortørnede over, at det kan lade sig gøre, at Apple kan kræve kompensation. Men det kan det åbenbart,” siger han skuffet.

Klaus Engelbreth vil ikke oplyse, hvor stort et beløb der er tale om.

”Det er ikke et svimlende beløb, men tager udgangspunkt i de telefoner, der er solgt. Det er ikke beløbets størrelse, vi fokuserer på, men hele problematikken om at få lov til at styre markedet,” understreger han.

"Fremover vil vi arbejde med de retningslinier, der i Apples øjne ikke giver problemer. Nu er Apple jo en anderledes størrelse end Telekæden,” siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere