Artikel top billede

Højdepunkter fra avisen Computerworld fredag 8. februar

Magter Kristian Jensen jobbet som statens it-chef? Når mellemleder ikke er nok. Kommuner kokser i åbne standarder. Når nettet går i sort. Computerworld Executive. Computerworld Executive.

Magter Kristian Jensen jobbet som statens it-chef?

Danmark er på vej til version 2.0 af den digitale stat. Et it-supercenter skal servicere centraladministrationen, og skatteminister Kristian Jensen får til opgave at gennemføre den største centralisering af it i det offentlige nogensinde. Magter han opgaven?
(Forside, leder side 2 + 12-13)

Når mellemleder ikke er nok

Uden at have en it-uddannelse i bagagen, tog de chancen og sidder nu på toppen af it-bjerget. To kvinder fortæller om deres vej til toppen i den ellers mands­dominerede, danske it-branche.
(Side 8)

Hop over den teknologiske generationskløft

De nye kommunikationsformer skaber grobund for flydende grænser for arbejds- og privatlivet. Skab rammer eller mist medarbejdere, lyder advarslen fra eksperter.
(Side 10)

Kommuner kokser i åbne standarder

En måned efter de nye krav om at kunne modtage dokumenter i ODF og OOXML, har kommunerne stadig svært ved at modtage de nye dokumenter. Nu ender sagen hos ministeren.
(Side 14)

I Aalborg udvikler de den overtalende computer

Et lille eksklusivt laboratorium i Nordjylland med en professor og syv elite-studerende er ét ud af kun to steder i verden, der målrettet arbejder på at skabe ny viden om, hvordan man i højere grad får teknologien til at påvirke mennesker. Inspireret af en amerikansk psykolog, der har grundlagt en videnskabelig retning kaldet captology.
(Side 16-17)

Design et spil på en weekend

En produktion af 19 computerspil på 36 timer kan de færreste spilfirmaer hamle op med. Den mængde blev dog til virkelighed på IT-Universitetet i sidste weekend, hvor 140 kreative hjerner havde sat hinanden stævne for at udvikle spil og netværke.
(Side 18-19)

Digital musik skal spille med vandmærker

De store pladeselskaber er i gang med at fjerne det omstridte digital rights management (DRM) og har i stedet indført en vandmærke-teknologi. Danske musikudbydere venter spændt på, at den DRM-fri musik kommer til landet.
(Side 20)

Når nettet går i sort

Stadigt flere farer truer internettet som teknologisk platform. Erhvervsfolk og sikkerhedseksperter frygter et angreb på internettet kan ødelægge store værdier.
(Side 21)

Computerworld Executive

Med dette nummer af Computerworld følger særtillægget Computerworld Executive, der blandt andet indeholder tema om business intelligence, hvor Coops satsning på datavarehuse beskrives. Desuden indeholder tillægget en præsentations af Danske Banks digitale strategi.

Læser du ikke avisen? Klik her for et godt tilbud på Computerworlds ugentlige avis med dybdeborende, perspektiverende og dagsordensættende journalistik ... hvis du vil noget med it.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere