Hvem er hovedmændene bag OOXML-debatten?

Kerne-argumenterne i den ophedede OOXML-debat er gentaget mange gange i artikler og debatindlæg. Vi spørger hovedmændene, Jasper H. Bojsen og Morten Kjærsgaard, om deres personlige holdninger.

Den offentlige debat har raset i over et år omkring implementeringen af OOXML som en åben standard i den offentlige danske sektor, den mindste rapport om anbefalinger, samt ikke mindst om det omstridte format bliver ISO-godkendt.

Udover flere håndfulde ivrige debattører har især to mænd tegnet billedet som henholdsvis fortaler og modstander af OOXML-formatet i sin nuværende form.

Microsofts teknologichef Jasper Hedegaard Bojsen har været en flittig online-debattør og diskuteret med og mod en hel horde af diskussionslystne og nysgerrige debattører her på sitet, hvor han gentagne gange har forsvaret OOXML-formattet.

På den anden side har formanden for Open Source Leverandørforeningen i Danmark, Morten Kjærsgaard, nærmest ikke betrådt debatten, men har derimod været citeret i flere artikler omkring emnet. Han har fremhævet, at OOXML-formatet endnu ikke kan betegnes som åbent og dermed underminerer fri konkurrence på dokument-området.

Men hvem er de to mænd – og hvordan prøver de hver især at præge debatten omkring OOXML?

Klik på nedenstående links for at læse hver deres fem skarpe svar på fem skarpe spørgsmål omkring deres egen rolle og mission i de utallige OOXML-diskussioner.


Hvor vigtig er OOXML-debatten,
Morten Kjærsgaard?
Er OOXML-debatten et personligt korstog,
Jasper H. Bojsen?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Vækst på over 350 procent sender Scales til tops blandt it-kometerne
It-komet 2020: Med en eksplosiv vækst over de seneste fire regnskabsår på over 350 procent lander Microsoft Dynamics-partneren Scales på en samlet 10. plads i Årets it-komet 2020. ”Vi bilder os selv ind, at vi er et ’safe bet’ at ringe til, når det handler om Dynamics 365,” siger co-CEO hos Scales, Jesper Outze.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.