Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Barack Obama i centrum i musikvideoen "Yes We Can" på YouTube.

Yes We Can, Obamaman

Klumme: Det er en fantastisk valgmaskine, Obamaman har bygget op på nettet. Han er overalt.

Den fire-årige knægt ser lige ind i kameraet og siger: "I vote for Obamaman".

Det sker på en af de 51.500 videoer på YouTube, der er mærket Barack Obama. Blandt dem er også musikvideoen "Yes We Can" af Will.I.Am, hvor kendte amerikanske kulturpersonligheder reciterer en Obama-tale og akkompagnerer med sang og musik. Den er i skrivende stund set over 10.000.000 gange.

Yes We Can skriver Obamaman også i sine e-mails til mig. Yes We Can skriver hans kone til mig. Yes We Can skriver hans kampagneleder. De skriver til mig, fordi jeg tilmeldte mig kampagnens nyhedsbrev for længe siden, da der var valgkamp i noget, der hedder Danmark.

De skriver om fornyelse i Washington og vores fælles kamp for et bedre USA. De foreslår, at jeg arrangerer vælgermøder i mit hjem, hvor jeg samler fem - seks venner og diskuterer landets tilstand og det kommende præsidentvalg. De spørger også, om jeg vil ringe til andre vælgere og tale med dem.

De har oprettet et virtuelt callcenter på et temmelig imponerende websted med telefonlister og forslag til, hvad jeg skal sige. Der kan jeg også melde tilbage og fortælle, hvordan andre vælgere reagerer, når jeg ringer til dem, eller om de overhovedet tog telefonen.

De beder mig også om økonomiske bidrag til valgkampen. Ikke store bidrag, bare fem, 10 eller måske 25 dollars. Obamaman vil hellere have mange små bidrag end få store, og da Hillary Clinton inviterede til middag for sine største donorer, arrangerede Obamaman fællesspisning for John og Jane Doe for 10 dollars per kuvert.

Se selv på YouTube. Yes We Can.

Fortsættes...

Det er en fantastisk valgmaskine, Obamaman har bygget op på nettet. Han sidder ikke bare og fedter med barac­kobama.com og en forkølet blog. Han er overalt: Facebook, MySpace, YouTube, Flickr, Digg, Twitter, Eventful, LinkedIn, BlackPlanet, Faithbase, Eons, Glee, MiGente, MyBatanga, AsianAve, DNC Partybuilder.

Du behøver ikke finde barackobama.com, Obamaman skal nok finde dig. Og han har fået mange støtter på nettet. Han forlanger ikke meget af dig. Et par dollars. Et par telefonopringninger. Et enkelt vælgermøde. Han beder dig ikke om at vie dit liv, bare at sprede budskabet en lille smule. Yes We Can.

Jeg har det fuldstændig som knægten på videoen: I vote for Obamaman. Desværre har jeg ikke stemmeret henne i Amerika. Jeg kan heller ikke bidrage økonomisk – jeg har prøvet – for Obamaman modtager kun bidrag fra amerikanske statsborgere.

Hvis Obamaman og hans stab er bare halvt så dygtige til at kommunikere, samle og begejstre i Det Hvide Hus, i USA og i den store verden, som de er i den virtuelle kampagnebus, der i disse måneder tromler gennem nettet, så går vi en lys fremtid i møde med ham som præsident for USA.

Hans evner som politiker og statsmand skal jeg nok ikke gøre mig klog på, men jeg har bemærket, at en, der hedder Helle Thorning eller noget i den stil, er begyndt at skrive i sin blog efter to måneders pause, hvor hun har "brugt lidt tid på at tænke over, hvordan jeg kan bruge bloggen bedst".

Kære Helle, luk den.

Claus Sølvsteen er partner i rådgivningsfirmaet
Peytz & Co.

Computerworlds klummer er ikke nødvendigvis udtryk for Computerworlds holdninger, men er alene udtryk for skribentens holdninger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere