Artikel top billede

Har du et bud på en OOXML-uafhængig ekspert?

Folketinget har vedtaget, at der skal nedsættes en uafhængig ekspertgruppe, som skal tage stilling til de åbne standarder. Her kan du give dit bud på hvem, der er kvalificeret til at deltage i den gruppe.

Computerviews: Flere debattører på Computerworld har udtrykt bekymring for, om de folk, der har været en del af udvalget under Dansk Standard, som har stået for behandlingen af de åbne dokumentstandarder, igen skal optræde i en ekspertgruppe, kaldet en uafhængig tredjepart.

Bekymringen tager afsæt i den kritik og de rygter, der har været i forbindelse udvalgets arbejde.

Men er det et problem? Bør der tilkaldes nye kræfter eller er de etablerede eksperter det rigtige valg?

De navne, der på rygtebasis er blevet nævnt, er blandt andet kendte personer som EF-dommer Bo Vesterdorf og professor Mogens Kühn Pedersen fra Copenhagen Business School, tidligere formand for udvalget under Dansk Standard.

Politikerne kunne måske trænge til lidt inspiration fra rødderne i den danske it-verden, og derfor spiller vi nu bolden over til dig med spørgsmålet: Hvem skal sidde i den gruppe, før Danmark når frem den rigtige beslutning?

Uafhængighed er et krav

De rigtige personer skal dog leve op til et krav, før de er kvalificerede. Gruppen skal være uafhængig.

Uafhængig betyder, ifølge sproget.dk, at man er upåvirket af andres mening eller af økonomiske og politiske interesser.

Diskvalificerer denne betingelse ikke personer som Microsofts administrerende direktør, Jørgen Bardenfleth eller Morten Kjærsgaard, der er formand for open source-leverandørerne i Danmark?

Hvem er efter din mening de rigtige personer til en uafhængig gruppe?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere