”Vi har valgt at have et job, hvor vi tjener penge samtidig med at vi gør noget godt,” siger Jonatan Løw, medstifter af Edison-vinderen Engodsag.dk

Er velgørenhed og forretning en giftig cocktail?

Computerworlds læsere har de seneste par uger debatteret Edison-vinderen flittigt. Sammenblandingen af velgørenhed og forretning vækker skepsis.

Edison 2008: ”Er det her fupvelgørenhed eller hvad?” og: ”Hvem får mest ud af velgørenhed?”

Under disse overskrifter undrer et par Computerworld-læsere sig på avisens debatside over, hvordan Engodsag.dk kan få godgørende pengedonation til at spille sammen med sund forretningsmæssig indtjening.

Kombinationen af velgørenhed og økonomi skurrer nemlig i mange danskeres ører.

Og ørerne var netop hvad Røde Kors’ tidligere generalsekretær Jørgen Poulsen fik i maskinen, da han forlod den velgørende organisation og insisterede på at få den løn med sig, som var aftalt i hans kontrakt.

Den slags går bare ikke i Danmark.

Derfor har Edison-vinderen et indbygget konfliktforhold i sit forretningskoncept, som folkene bag virksomheden stedse må forholde sig til.

Jonathan Løw, medstifter af Engodsag.dk, understreger, at det netop er derfor, at virksomhedens regnskaber er tilgængelige på nettet.

Transparens er kodeordet
Mange opfatter sammenblandingen af økonomi og velgørenhed som usmagelig. Hvad siger du til kritikken?

”Vi lytter altid til kritik, men det er måske en lidt dansk holdning. I England er der for eksempel ingen modsætning mellem de to begreber. Her har man erkendt, at hvis virksomhederne skal engageres i det velgørende arbejde, skal det det kunne betale sig for dem,” siger Jonathan Løw.

Virksomheder er jo sat i verden primært for at tjene penge, forklarer han.

”Vi er sat i verden af to grunde. Vi skammer os ikke over at tjene penge, men vi vil gøre det på en måde, hvor brugerne er med os, og ved, hvad vi gør. Derfor er transparens det vigtigste. Vi lægger vores regnskaber åbent ud på hjemmesiden, så folk kan se alle tallene," siger han.

Desuden sidder hjælpeorganisationerne med i bestyrelsen.

"Det er vores måde at sige, at vi ikke ser noget forkert i at tjene penge på det her.”

Trefjerdedele af de indsamlede midler går ubeskåret videre til organisationerne.

”Det har vi lovet dem, der bruger vores software. De skal kunne stole på, at det vi siger, det gør vi også.”

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Finanstilsynet kritiserer Nets og udsteder tre påbud: Selskabet lever ikke op til sine forpligtelser i betalingsloven
Nets får tildelt tre påbud af Finanstilsynet, der kritiserer selskabet i stærke vendinger for ikke at leve op til sine forpligtelser i betalingsloven.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Hvad skal der til for at opgradere fra Dynamics AX til 365?
En del virksomheder står - eller vil snart stå - over for et vigtigt valg. Skal vi opgradere fra Microsoft Dynamics AX til 365? I denne folder kan du se, hvordan du får det bedste beslutningsgrundlag med en struktureret proces for at analysere, klassificere og afveje alle de vigtige aspekter. DU FÅR BLANDT ANDET SVAR PÅ DISSE SPØRGSMÅL: • Hvorfor er forarbejdet vigtigt? • Hvilke områder skal afdækkes? • Hvordan kommer jeg i gang?