”Vi har valgt at have et job, hvor vi tjener penge samtidig med at vi gør noget godt,” siger Jonatan Løw, medstifter af Edison-vinderen Engodsag.dk

Er velgørenhed og forretning en giftig cocktail?

Computerworlds læsere har de seneste par uger debatteret Edison-vinderen flittigt. Sammenblandingen af velgørenhed og forretning vækker skepsis.

Edison 2008: ”Er det her fupvelgørenhed eller hvad?” og: ”Hvem får mest ud af velgørenhed?”

Under disse overskrifter undrer et par Computerworld-læsere sig på avisens debatside over, hvordan Engodsag.dk kan få godgørende pengedonation til at spille sammen med sund forretningsmæssig indtjening.

Kombinationen af velgørenhed og økonomi skurrer nemlig i mange danskeres ører.

Og ørerne var netop hvad Røde Kors’ tidligere generalsekretær Jørgen Poulsen fik i maskinen, da han forlod den velgørende organisation og insisterede på at få den løn med sig, som var aftalt i hans kontrakt.

Den slags går bare ikke i Danmark.

Derfor har Edison-vinderen et indbygget konfliktforhold i sit forretningskoncept, som folkene bag virksomheden stedse må forholde sig til.

Jonathan Løw, medstifter af Engodsag.dk, understreger, at det netop er derfor, at virksomhedens regnskaber er tilgængelige på nettet.

Transparens er kodeordet
Mange opfatter sammenblandingen af økonomi og velgørenhed som usmagelig. Hvad siger du til kritikken?

”Vi lytter altid til kritik, men det er måske en lidt dansk holdning. I England er der for eksempel ingen modsætning mellem de to begreber. Her har man erkendt, at hvis virksomhederne skal engageres i det velgørende arbejde, skal det det kunne betale sig for dem,” siger Jonathan Løw.

Virksomheder er jo sat i verden primært for at tjene penge, forklarer han.

”Vi er sat i verden af to grunde. Vi skammer os ikke over at tjene penge, men vi vil gøre det på en måde, hvor brugerne er med os, og ved, hvad vi gør. Derfor er transparens det vigtigste. Vi lægger vores regnskaber åbent ud på hjemmesiden, så folk kan se alle tallene," siger han.

Desuden sidder hjælpeorganisationerne med i bestyrelsen.

"Det er vores måde at sige, at vi ikke ser noget forkert i at tjene penge på det her.”

Trefjerdedele af de indsamlede midler går ubeskåret videre til organisationerne.

”Det har vi lovet dem, der bruger vores software. De skal kunne stole på, at det vi siger, det gør vi også.”

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Skat gør klar til mangeårigt kæmpeudbud til mere end kvart milliard kroner
Skat sender central kæmpeopgave til mere end en kvart milliard kroner i udbud. Opgaven håndteres i dag af KMD, der tidligere har budt langt under udbudsprisen.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan grundlægger du en datacenterstrategi
Covid-19 understregede behovet for at kunne administrere datacentret på afstand – og for at lade virksomhedens øvrige medarbejdere løse endnu flere opgaver hjemmefra. Det har givet en lang række erfaringer, som kan komme din organisation til gavn på jeres videre digitale rejse. Herunder om, hvordan man optimerer forbindelsen mellem applikationer og data – og om, hvordan man målrettet placerer specifikke workloads, hvor det giver den største forretningsmæssige værdi. Det kan du læse meget mere om i denne hvidbog.