Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

ILM skal dæmme op for data-eksplosion

Tema: Mange virksomheder vil i de kommende år få øjnene op for ILM (information lifecycle management), der ellers har været lidt af et buzzword.

Data-mængderne i virksomhederne vokser eksplosivt, og det det samme gør udgifterne til storage dermed også.

Derfor vil ILM (information lifecycle management) vinde indpas i et stigende antal virksomheder i de kommende år, mener Michael Borges, administrerende direktør i konsulenthuset Platon.

”Jeg er ikke i tvivl om, at der komme en større efterspørgsel på intelligente storage-løsninger.”

Han mener dog ellers, at ILM-begrebet hidtil har været noget luftigt.

”Det er ved at gå op for storage-leverandørerne, som har redet på det her begreb i nogle år, at der måske også skal være substans i det. Det er ikke nok, at det bare er et buzzword. Storage-leverandørerne står i et vadested, hvor de selv er nået frem til en erkendelse af, at det handler om mere end at flytte nogle hardware-bokse,” siger Michael Borges.

Det synspunkt bakkes op af Claus Egge, storage-analytiker hos IDC:

”ILM skal modnes, og der er lang vej endnu, men ILM bliver stort,” har han tidligere udtalt til Computerworld.

Storage koster kassen

Michael Borges mener selv, at den største drivkraft for de intelligente storage-løsninger er de stigende mængder data, mens også compliance – love og regulativer, som virksomhederne skal leve op til – vil få en stigende betydning.

”Som en tommelfingerregel kan man sige, at data-mængderne i virksom-hederne vokser med 50 procent om året. Det er en meget voldsom stigning, så det er den altover-skyggende udfordring i øjeblikket,” siger han.

Selv om prisen per gigabyte storage er for nedad-gående, kan de faldende storage-priser alt i alt ikke opveje de stigende mængder af data, og derfor bliver økonomien et stadig vigtigere emne i mange virksomheder.

”Vi står jo i en situation, hvor cirka en tredjedel af virksomhedernes it-udgifter er storage-relaterede. Derfor begynder mange at overveje at investere i storage-løsninger, hvor man ikke kører med samme service-level på alle typer af data og dermed ikke betaler det samme per gigabyte,” lyder det fra Michael Borges.

Kend dine data

Michael Borges peger på, at det ikke kun er mængden af data, der skaber en udfordring – det er ligeså meget den uoverskuelighed, der følger i kølvandet på væksten.

ILM, der grundlæggende handler om at prioritere de lagrede data, er nemlig ikke bare sådan lige til. For hvornår er et Word-dokument forældet og klar til at ryge i graven? Hvilke e-mails skal altid kunne findes frem igen, og hvilke skal ikke?

”Billeder kan jo for eksempel have forskellige formål alt efter, hvem der har skabt dem og til hvad. Så man kan ikke bare lave den helt grove opdeling, man er nødt til at have et mere nuanceret billede,” mener Michael Borges.

Han råder derfor virksomhederne til at danne sig et overblik over, hvad man lagrer, hvor meget det bliver brugt, og hvornår man kan definere det som forældet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere