Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Storageorganisation tror fuldt og fast på ILM

Tema: Der er masser, der taler for en stor efterspørgsel på information lifecycle management (ILM) i den kommende tid, mener storageorganisationen SNIA.

ILM (information lifecycle management) vil blive et hedt emne i mange virksomheder i den kommende tid. Hvis ikke af egen fri vilje, så fordi loven nødvendiggør et øget fokus på data-håndtering.

Sådan lyder meldingen fra storageorganisationen SNIA, en verdensomspændende organisation, der har 7.000 medlemmer, herunder 450 leverandører og organisationer.

”Jeg føler virkelig, at der er blevet sat skub i det inden for det seneste halve års tid,” siger Bjarne Madsen, der til daglig er ansat i HP og samtidig nordisk formand for SNIA.

Eurosox kommer

Han peger på, at compliance vil blive et varmt begreb i mange virksomheder i år.

Senere på året træder det såkaldte Eurosox-regelsæt nemlig i kraft i Danmark. Det er en række EU-direktiver, der skal sikre mere gennemsigtighed i erhvervslivet for dermed at øge investortilliden.

”Det gør, at du skal lave management på en helt anden måde end i dag. Så uanset hvad, er der altså virksomheder, som bliver tvunget til at tænke i information management i den kommende tid,” siger Bjarne Madsen.

Han nævner, at blandt andet sundhedssektoren og finanssektoren allerede har compliance tæt inde på livet.

”Banker og kreditinstitutter har gjort mange ting i mange år, men nu kommer der ekstra til i form af ny lovgivning, og det stiller nye krav til policies og regler for, hvordan data skal behandles.”

Flere ting driver efterspørgsel

Der er dog ifølge Bjarne Madsen og SNIA også andre gode grunde til at kigge nærmere på ILM-løsningerne.

”En af de ting, som jeg føler virkelig har sat skub i tingene i det seneste halve års tid, er for eksempel efterspørgslen på email-arkiverings-produkter.”

Han forklarer at behovet for ILM blandt andet kommer sig af, at en stor del af de data, som opbevares i virksomhederne, er ustrukturerede og ubenyttede.

”Det må man jo rydde op i. Noget skal måske slettes, og noget skal arkiveres, men for at komme til bunds i det, bliver man nødt til at gå ind og klassificere. Det er den fase, man er inde i i øjeblikket.”

Sådan kan det blive bedre

Claus Egge, leder af de europæiske storageanalytikere i IDC, udtalte i går til Computerworld, at han mener, at storageleverandørerne endnu ikke har skabt de intelligente software-løsninger, der kan realisere de oprindelige ILM-ambitioner.

Bjarne Madsen mener, at meget allerede er sket, men medgiver samtidig, at der er plads til forbedringer.

”Det at skulle lave management af data kan ikke ske på samme måde i fremtiden, som det gør i dag. Det bliver nødt til at være automatiserede processer,” siger han.

SNIA udgav i 2004 en definition på ILM, der lyder:

“ILM består af politikker, processer, praksis og værktøjer, der anvendes til at tilpasse forretningsværdien af information med den mest passende og omkostningseffektive it-infrastruktur fra tidspunktet informationen bliver født til dens destruktion.”




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere