Artikel top billede

IBM løfter sløret for en stribe Jazz-produkter

Det første kommercielle produkt afledt af IBM's Jazz-platform til kollaborativ udvikling, Team Concert 1.0, vil blive tilgængeligt fra 30. juni.

Computerworld News Service: Næsten 20 relaterede produkter fra IBM og partnere lanceres før slutningen af året, meddelte virksomheden mandag. De første om knap fire uger.

Team Consert er en samarbejdsportal målrettet til at forbinde udviklingshold af software ved hjælp af teknologier såsom instant messaging. Programmører logger på systemet og kan se deres eget arbejde, hvad andre fra holdet arbejder på samt forskellige forhold, der fortæller om projektets status.

"Det nye er, at i stedet for at tilstandsrapporterne kun er til lederne, så er de her beregnet til, at alle kan kigge på dem," udtaler analytiker fra Redmonk Michael Coté.

Dette gør det muligt for et hold at være "mere selv-kørende end i et proces-drevet udviklingsmiljø, hvor folk ville vente på, at nogen fortalte dem, hvad de skulle lave," tilføjer han.

Tre betatest af 'koncerten'

IBM har udviklet Jazz i løbet af de sidste par år delvis ved brug af en metodologi, som den kalder 'open commercial'. Virksomheden lader partnere, kunder og community-medlemmer deltage i projektets udvikling gennem sitet Jazz.net, men beholder dog alle intellektuelle ejendomsrettigheder.

Team Concert har gennemgået tre betatest før mandagens præsentation.

Det lanceres i et antal versioner, her i blandt den gratis Express-C Edition, som er målrettet hold på mellem 10 og 50 folk, en Standard Edition til virksomheder i mellemklassen, som har yderligere funktioner, såsom målinger til at bedømme et projekts 'sundhed' i realtime, og i 2009 kommer en Enterprise Edition, som inkluderer bedre muligheder til at administrere arbejdsopgaver og kildekode.

IBM vil flette Jazz ind i alle sine Rational-produkter i løbet af de kommende år i stedet for at prøve at flytte kunder til en helt ny platform. Virksomheden har allerede påbegyndt dette arbejde og meddelte ligeledes mandag, at Rational Requirements Composer, software til at planlægge et projekts design, og testproduktet Rational Quality Manager nu er i beta.

"Vi er klar over, at tiden med brutale produktudskiftninger nu er forbi," udtaler Elizabeth Friday, vice president for den globale kundeservice for Rational. "Dette er faktisk en evolution."

Svært at få nye kunder

Herudover arbejder en række partnere på at integrere deres softwareudviklings-relaterede produkter med Jazz. Her i blandt Mainsoft, Surgient, VMLogix, Source IQ, WebLayers og Ravenflow.

Selv om IBM har positioneret Jazz som en åben platform – og endda forbereder en forbindelse til Microsofts rivaliserende udviklingsværktøj Visual Studio – så vil det måske blive svært for virksomheden at tiltrække nye kunder, ifølge Coté. Dette er både på grund af udviklingsvirksomheders indgroede loyalitet over for et værktøjssæt samt den betydelige udfordring ved at imødekomme IBM's nuværende kundekreds.

"Den første store gruppe af brugere vil være allerede eksisterende kunder," udtaler Coté.

"Det er svært at nå ud til nye folk med Rational eller ethvert andet stort IBM-varemærke, da de har en så stor eksisterende kundebase," siger han.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere