Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

TDC færdig som leverandør af den digitale signatur

TDC er færdig som leverandør af den digitale signatur. Selskabet har solgt sin ejerandel i signatur-konsortiet til PBS, der med bankerne som ejer dermed bliver enevældig leverandør af signaturen.

Den enevældige leverandør af den første generation af den digitale signatur, TDC, trækker sig fra arbejdet med den næste generation.

Selskabet, der under stor ståhej landede ordren med den første signatur i 2003, har nemlig i sidste øjeblik solgt sin andel i de to selskabers fælles konsortium, 'Selskabet af 24. august', til PBS.

I en pressemeddelelse skriver TDC, at PBS "i forbindelse med aftaleindgåelsen om Digital Signatur" overtager alle aktiviteter i selskabet DanID.

Det betyder, at PBS med bankerne som ejer nu kommer til at sidde tungt på den nye udgave af den digitale signatur, der netop er blevet præsenteret.

Computerworld kunne i september sidste år ellers afsløre, at de gamle ærkerivaler på signaturfronten, TDC og PBS, gik sammen om en løsning.

Det betød, at de lagde tidligere tiders stridigheder, blanke afvisninger og forsøg på benspænd om signaturen bag sig.

Senere trak alle øvrige præ-kvalificerede kandidater sig fra bud-runden, hvilket betød, at kun et konsortie med PBS og TDC som eneste deltagere var tilbage i den dialogbaserede budrunde.

I alt blev fire leverandører prækvalificeret, men TDC og PBS deltog både hver for sig og sammen, mens EDB Gruppen relativt tidligt i forløbet trak sit løsningforslag tilbage.

Det betød, at TDC og PBS reelt var sikre på at rende med ordren på omkring en milliard kroner, hvis blot de kunne blive enige om projektets kurs med IT- og Telestyrelsen.

Da TDC og PBS præsenterede deres samarbejde, sagde Peter Stig Andersen, direktør for TDC’s enterpriseafdeling, til Computerworld, at han mente, at de to selskaber tilsammen "virkelig har noget at byde på".

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Peter Stig Andersen fra TDC til denne artikel om, hvorfor TDC har valgt helt at melde sig ud af samarbejdet om den digitale signatur, men beslutningen skyldes angiveligt, at TDC ikke længere betragter signatur-området som del af kerne-forretningen.

TDC har siden selskabet blev overtaget af en række udenlandske kapitalfonde i 2005arbejdet intenst på at optimere og trimme forretningen til et frasalg ude i fremtiden.

IT- og Telestyrelsen forventer, at tre millioner danskere vil have digital signatur i 2012.

Læs mere på Computerworld.dk senere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere