Danske telefirmaer til EU: Hold nallerne fra sms-priserne

Telia og Sonofon bryder sig ikke om EU-kommissionens forslag om tvangsregulering af sms-priserne. Hold nallerne fra forbrugerpriserne. Kig i stedet på vores høje indkøbspriser, lyder det fra selskaberne.

Hold fingrene fra forbrugerpriserne.

Sådan lyder Telia og Sonofons opfordring til EU-Kommisionen, der vil tvangsregulere sms-priserne.

Ifølge EU-Kommisionen bør EU-borgerne maksimalt betale 82 øre for en sms-besked, hvis de befinder sig i et andet EU-land.

Som udgangspunkt er teleselskaberne enige med kommisionen i, at priserne skal længere ned.

Men teleselskaberne frygter, at et loft på den pris, som forbrugerne betaler, vil sætte konkurrencen ud af kraft.

"Vi synes, det er trist, at EU ser ud til at begå samme fejl, som da man regulerede samtalepriserne. Erfaringen viser, at et prisloft går ud over konkurrencen, fordi selskaberne har et meget lille incitament til at gå under den pris, som loftet garanterer," siger Christian Wulff Søndergaard, der er public affair-chef hos Telenor, der ejer Sonofon.

Ikke i forbrugerens interesse
Den samme besked lyder fra Sonofons konkurrent Telia, som også frygter, at et prisloft på forbrugerpriserne ikke vil tjene forbrugernes interesse.

"Vi arbejder hårdt for at få lavere priser, men vi foretrækker, at EU overlader det til teleindustrien. Hvis der skal reguleres på området, ser vi helst, at EU blot regulerer indkøbsprisen, fordi den bestemmer forbrugerprisens niveau," siger Ditte Poulsen, der er kommunikationsmedarbejder hos Telia.

EU-kommissionen prisforslag på 82 øre ligger ikke bare væsentligt under Telia og Sonofons pris på 2,50 kroner.

Den ligger også under de europæiske teleselskaberne gennemsnitlige pris for at sende en besked fra en udenlandsk operatørs net, som er på 2,16 kroner.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.