Artikel top billede

Detaljer om farlig DNS-brist lækket ved et uheld

Ved en smutter er detaljer om den DNS-brist, der for et par uger tvang hele DNS-systemet til en stor opdatering, blevet lækket.

Computerworld News Service: Et sikkerheds-selskabet er ved et uheld kommet til at offentliggøre detaljer om en alvorlig sikkerhedsbrist i internettets domænenavns-system, DNS, flere uger før, det egentligt var meningen, at detaljerne skulle offentliggøres.

Sikkerhedshullet blev opdaget for flere måneder siden af IOActive-udvikleren Dan Kaminsky, der i begyndelsen af året arbejdede med software-selskaber som Microsoft og Cisco på at lukke hullet.

Selskaberne lukkede huller for to uger siden og opfordrede samtidig virksomheder og ISP'er til at fikse deres DNS-systemer så hurtigt som muligt - en opfordring, som blandt andre danske TDC tog til sig.

Det regnes for givet, at problemet ikke står til at påvirke særligt mange private brugere, men alene er til gene for selskaber og firmaer.

Dan Kaminsky havde planlagt at offentliggøre detaljer om sikkerheds-bristen 6. august på Black Hat-sikkerhedskonferencen.

Derfor bad han de implicerede parter om at holde munden lukket indtil da.

Visse udviklere tog det imidlertid som en udfordring til at finde sikkerheds-bristen inden 6. august, mens andre klagede over at blive holdt udenfor.

Mandag kom direktøren for Zynamics.com, Thomas Dullien (der anvender hackernavnet Halvar Flake) imidlertid med sit bud på sikkerheds-hullet, selv om han samtidigt indrømmede, at han ikke vidste meget om DNS.

Så er katten ude af sækken

Hans bud blev dog hurtigt bekræftet af sikkerhedsselskabet Matasano Security.

"Katten er ude af sækken. Ja, Halvar Flake fandt den sikkerhedsbrist, som Dan Kaminsky vil offentliggøre på Black Hat," skriver Matasano i en blog, der dog blev fjernet kort tid efter.

Kopier blev dog hurtigt rundsendt på nettet, og en blev opsnappet af Computerworld News Service.

Indlægget fra Matasano omhandler de tekniske detaljer i sårbarheden. Ved at anvende en hurtig internet-forbindelse kan en angriber sende et såkaldt DNS cache-giftangreb afsted mod en Domain Name-server.

Dermed kan det lade sig gøre at omdirigere trafikken til farlige websites på omkring 10 sekunder.

Oversat af Dan Jensen.




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

SAP Project Manager

Unik System Design A/S

Experienced agile QA Engineer

Netcompany A/S

Test Specialist
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere