Artikel top billede

Torvalds: Træt af sikkerhedscirkus

Linus Torvalds deler verbale lussinger ud til sikkerhedsbranchen. Den er ikke Guds gave til folket, lyder det fra Linux-skaberen.

Linux-guruen Linus Torvalds har ikke meget til overs for det hysteri, som han mener, at dele af sikkerhedsindustrien er garant for.

Han skriver i en e-mail-korrespondance med mediet Network World, at han er træt af det sikkerhedscirkus, som nogle sikkerhedsfolk hele tiden bringer frem i lyset i forbindelse med software-sårbarheder.

Navlepillende aber

Torvalds mener, at dele af sikkerhedsbranchen bruger mere tid på at pege fingre af hinanden, end på at sikre brugerne den optimale sikkerhedsløsning.

Samtidig begrunder han en række kritiske kommentarer, han udtalte i sidste måned. Udtalelser, som har skabt røre i it-industrien.

Han sagde blandt andet, at: "... sikkerhedsindustrien glorificerer og opmuntrer til en forkert opførsel. Industrien skaber helte ud af sikkerhedsfolk, og ser helt bort fra den store gruppe, der rettet almindelige bugs - som om de overhovedet ikke er vigtige."

"Faktisk forholder det sig sådan, at de almindelige, kedelige fejlrettelser er klart vigtigere, alene fordi der er mange flere af dem."

Torvalds sendte ligeledes en verbal lussing i retning af OpenBSD-folkene.

"Jeg synes, at OpenBSD-folkene er en flok navlepillende aber, der gør et alt for stort nummer ud af sikkerheden. De gør det i sådan en grad, at intet andet har betydning for dem," lød det fra Torvalds.

Sikkerhedsfolk er ikke Guds gave

I e-mail udvekslingen forklarer han desuden sit problem med, at sikkerhedsfolket betragter sig selv som Guds gave til folket.

"Alt for ofte deles såkaldte 'sikkerhed' op i to lejre, siger Linus Thorvalds.

"En, der tror på lukkethed omkring problemerne og skjuler viden, indtil en fejl er løst, og én, der vil afsløre sikkerhedshuller, fordi de ser det som endnu et bevis på, at software-udgiveren er korrupt."

"Begge lejre opfører sig som vanvittige. Det eneste de kan er at pege fingre ad hinanden for at begrunde deres egen eksistensberettigelse."

"Ingen af fraktionerne har ret. En mellemvej baseret på faktuelle opservationer uden en masse hype, er at foretrække."

"Det er nødvendigt at rette sårbarheder tidligt, og det kræver en vis grad af oplysningspligt for udviklere," siger Linux-guruen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere