Regeringen sætter en prop i 3G-pengetanken

Hvor blev 3G-milliarderne af, lyder spørgsmålet fra Dansk Industris ITEK, efter at organisationen har set finanslovsforslaget. Helge Sander forsvarer langsommere udbetaling af licensmidlerne.

Telesektoren har hældt fire milliarder kroner i statskassen for at få tilladelse til at bruge frekvenser til 3G-mobiltelefoni (UMTS). De penge skal fordeles til forskning og it-initiativer.

Derfor undrer det branchedirektør Tom Togsverd fra Dansk Industris ITEK, at der tilsyneladende er sat prop i pengetanken næste år.

"Disse beløb har på de tidligere års finanslove været afsat til at forskning, udvikling og innovation i størrelsesordenen 300 millioner kroner om året. Hvorfor er de midler ikke i spil i år," spørger Tom Togsverd.

Finanslovsforslaget lægger op til, at der ikke udmøntes penge fra UMTS-midlerne næste år, mens der er afsat 186 millioner om året fra 2010 til 2015.

Tom Togsverd forstår dog ikke, hvorfor man skal vente.

"Der kunne udvikles rigtigt mange nye applikationer til mobiltelefoner, tv og internet, hvis disse midler, der jo er betalt af erhvervet, kom i omløb til nye investeringer i it, tele, elektronik og kommunikation," siger han.

Tom Togsverd nævner intelligent trafikstyring, energibesparende teknologier og sundheds-it, som nærliggende forsknings- og udviklingsopgaver.

Masser af forskningspenge
Videnskabsminister Helge Sander forklarer, at der ikke er tale om en besparelse. Blot en forsinkelse af udbetalingen af UMTS-midlerne.

"Der er akkurat de samme penge, som der har været hele tiden," understreger videnskabsministeren.

Han forklarer, at baggrunden for at udskyde udbetalingen af midler, er de meget store beløb, som skal fordeles fra globaliseringsmidlerne.

"Vi har så mange midler, som skal fordeles i år, at jeg har besluttet at strække udbetalingen af UMTS-midler over flere år," siger Helge Sander, der peger på, at der skal fordeles lige godt fem milliarder kroner over de næste to år.

Han afviser dog, at regeringen har sat flere penge af til forskning og udvikling, end ministeriet kan håndtere.

"Der er aldrig for mange penge til forskning, uddannelse og innovation. Der er mange midler til rådighed næste år, og derfor strækker vi UMTS-midlerne," siger ministeren, som forklarer, at den nye plan betyder, at UMTS-midlerne nu vil række ind til 2015.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.