Regeringen sætter en prop i 3G-pengetanken

Hvor blev 3G-milliarderne af, lyder spørgsmålet fra Dansk Industris ITEK, efter at organisationen har set finanslovsforslaget. Helge Sander forsvarer langsommere udbetaling af licensmidlerne.

Telesektoren har hældt fire milliarder kroner i statskassen for at få tilladelse til at bruge frekvenser til 3G-mobiltelefoni (UMTS). De penge skal fordeles til forskning og it-initiativer.

Derfor undrer det branchedirektør Tom Togsverd fra Dansk Industris ITEK, at der tilsyneladende er sat prop i pengetanken næste år.

"Disse beløb har på de tidligere års finanslove været afsat til at forskning, udvikling og innovation i størrelsesordenen 300 millioner kroner om året. Hvorfor er de midler ikke i spil i år," spørger Tom Togsverd.

Finanslovsforslaget lægger op til, at der ikke udmøntes penge fra UMTS-midlerne næste år, mens der er afsat 186 millioner om året fra 2010 til 2015.

Tom Togsverd forstår dog ikke, hvorfor man skal vente.

"Der kunne udvikles rigtigt mange nye applikationer til mobiltelefoner, tv og internet, hvis disse midler, der jo er betalt af erhvervet, kom i omløb til nye investeringer i it, tele, elektronik og kommunikation," siger han.

Tom Togsverd nævner intelligent trafikstyring, energibesparende teknologier og sundheds-it, som nærliggende forsknings- og udviklingsopgaver.

Masser af forskningspenge
Videnskabsminister Helge Sander forklarer, at der ikke er tale om en besparelse. Blot en forsinkelse af udbetalingen af UMTS-midlerne.

"Der er akkurat de samme penge, som der har været hele tiden," understreger videnskabsministeren.

Han forklarer, at baggrunden for at udskyde udbetalingen af midler, er de meget store beløb, som skal fordeles fra globaliseringsmidlerne.

"Vi har så mange midler, som skal fordeles i år, at jeg har besluttet at strække udbetalingen af UMTS-midler over flere år," siger Helge Sander, der peger på, at der skal fordeles lige godt fem milliarder kroner over de næste to år.

Han afviser dog, at regeringen har sat flere penge af til forskning og udvikling, end ministeriet kan håndtere.

"Der er aldrig for mange penge til forskning, uddannelse og innovation. Der er mange midler til rådighed næste år, og derfor strækker vi UMTS-midlerne," siger ministeren, som forklarer, at den nye plan betyder, at UMTS-midlerne nu vil række ind til 2015.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.