Derfor undrer det branchedirektør Tom Togsverd fra Dansk Industris ITEK, at der tilsyneladende er sat prop i pengetanken næste år.
"Disse beløb har på de tidligere års finanslove været afsat til at forskning, udvikling og innovation i størrelsesordenen 300 millioner kroner om året. Hvorfor er de midler ikke i spil i år," spørger Tom Togsverd.
Finanslovsforslaget lægger op til, at der ikke udmøntes penge fra UMTS-midlerne næste år, mens der er afsat 186 millioner om året fra 2010 til 2015.
Tom Togsverd forstår dog ikke, hvorfor man skal vente.
"Der kunne udvikles rigtigt mange nye applikationer til mobiltelefoner, tv og internet, hvis disse midler, der jo er betalt af erhvervet, kom i omløb til nye investeringer i it, tele, elektronik og kommunikation," siger han.
Tom Togsverd nævner intelligent trafikstyring, energibesparende teknologier og sundheds-it, som nærliggende forsknings- og udviklingsopgaver.
Masser af forskningspenge
Videnskabsminister Helge Sander forklarer, at der ikke er tale om en besparelse. Blot en forsinkelse af udbetalingen af UMTS-midlerne.
"Der er akkurat de samme penge, som der har været hele tiden," understreger videnskabsministeren.
Han forklarer, at baggrunden for at udskyde udbetalingen af midler, er de meget store beløb, som skal fordeles fra globaliseringsmidlerne.
"Vi har så mange midler, som skal fordeles i år, at jeg har besluttet at strække udbetalingen af UMTS-midler over flere år," siger Helge Sander, der peger på, at der skal fordeles lige godt fem milliarder kroner over de næste to år.
Han afviser dog, at regeringen har sat flere penge af til forskning og udvikling, end ministeriet kan håndtere.
"Der er aldrig for mange penge til forskning, uddannelse og innovation. Der er mange midler til rådighed næste år, og derfor strækker vi UMTS-midlerne," siger ministeren, som forklarer, at den nye plan betyder, at UMTS-midlerne nu vil række ind til 2015.
Artiklen fortsætter på næste side...