Verdens største søgemaskine fylder 10 år

Danskernes foretrukne it-selskab fylder 10 år, efter to nørder i 1990'erne forvandlede søge-algoritmer til en guldrandet succes.

I denne uge kan verdens største søgemaskine-selskab, Google, fejre sin 10 års fødselsdag.

Faktisk er det 12 år siden, at de to lidt kiksede studerende ved Stanford-universitetet, Lawrence Page og Sergey Mikhailovich Brin, påbegyndte arbejdet med at forvandle en søgealgoritme til et verdensomspændende imperium med interesser indenfor en lang række internet-relaterede erhvervsområder.

Men først to år efter det indledende arbejde med søgemaskinen stiftede de to studiekammerater det selskab, som de fleste danskere benytter hver dag for at finde rundt på milliardvis af hjemmesider på internettet.

Fra garage til guldmine
Google begyndteunder ringe vilkår i en garage i Californien, men fik på ganske få år skabt det måske stærkeste brand i it-verdenen lige nu - helt uden at reklamere for selskabets tjenester i andre medier.

Budskabet om søgemaskinen gik ganske enkelt fra mund til mund og rejste sig i stort og stærkt i støvet fra dotcom-boblens bristen.

Google-søgemaskinen er sammen med Tim Bernes-Lees udvikling af World Wide Web og opfindelsen af browseren årsagen til at internettet har fået sit mainstream-gennembrud, hvis man spørger professor Niels Ole Finnemann, der leder Center for Internetforskning ved Aarhus Universitet.

"Der har været andre søgemaskiner, men de kunne slet ikke navigere rundt i informations-havet på nettet så godt som Google. For rigtig mange mennesker ville det stadig være en katastrofe, hvis Google forsvandt," siger Niels Ole Finnemann.

Kombinationen af brugernes loyalitet og forretningsmæssig snilde har gjort Google til big business.

Selskabet omsatte i 2007 for 83 milliarder kroner på dets reklametjenester og annoncer, hvilket gør Google til en af de helt tunge it-sværvægtere.

Altafgørende for danske virksomheder
For danske virksomheder er det altafgørende at ligge højt i Google-søgninger, fordi søgemaskine-selskabet sidder solidt på de danske søgninger.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Robot Process Automation (RPA) - sådan høster du gevinsterne

Fremtidens digitale vindere fokuserer på at nedbringe driftsomkostningerne radikalt gennem digitaliserede ’touchless operations’, hvor kun undtagelser behandles manuelt, og hvor automatisering og kunstig intelligens spiller sømløst sammen. Kom og hør mere om RPA og softwarerobotter - hvordan ser teknologien ud og hvordan kommer du i gang?

26. marts 2019 | Læs mere


Mød NNIT og kom med på en rejse fra Excel-drevet budgetproces til ægte corporate performance management

På dette event får du netop en introduktion til digitalisering af CPM (Corporate Performance Management) og BI (Business Intelligence), uden at du skal vinke farvel til Excel. Du vil få introduktion til software, der omfavner Excel og optimerer dine nuværende planning-, forecasting-, og konsolideringsprocesser.

27. marts 2019 | Læs mere


Optimer din forretning med Microsofts splinternye Dynamics 365 Business Central

Microsofts nye generation af intelligente forretningsapplikationer indeholder med blandt andet Microsoft Dynamics 365 Business Central enorme muligheder for at høste værdi af virksomhedens komplekse it-miljø ved øget indsigt, optimering af processer og drift og automatisering. Kom og hør hvordan du høster størst værdi med Microsoft nye, sammenhængende administrations-system ved at optimerer virksomheden mange steder.

28. marts 2019 | Læs mere


Premium
Midt i spionage-rygter og mediestorm: Computerworld besøger Huawei i Kina - tag med på besøg hos det måske mest omstridte tech-firma lige nu
Reportage, Shenzhen: “Exacting, rigorous, tests drive learning, all for real battles.” Computerworld er taget på besøg i det gigantiske hovedkvarter for verdens måske mest omtalte tech-selskab lige nu
Computerworld
Nvidias nyeste GTX 1660 kort beviser, at det igen er blevet interessant at købe grafikkort
Nvidia giver gamere i mainstream-segmentet et stærkt kort til en rimelig pris.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Modernisér din it-sikkerhed nu – her er 10 grunde til hvorfor og hvordan du gør!
Lad os se det i øjnene. Din organisation gør højst sandsynligt ikke alt, hvad den kan, for at sikre brugere og it-ressourcer. Du kender alt til high-profile hacks og sårbarheder, og selvfølgelig er du bekymret. Men sikkerhed er ikke den eneste ting, som konsumerer din virksomheds begrænsede ressourcer, og udover det, så har I ikke været udsat for alvorlige brud, endnu. Som mange andre virksomheder har lært på den hårde måde, så er håb en værdifuld menneskelig egenskab, men det er bestemt ikke et stærkt fundament for en Enterprise strategi. Heldigvis, så er der både overbevisende grunde til at fokusere på at forbedre din virksomheds sikkerhed, og skridt du kan tage i dag for at gøre det væsentligt.