Artikel top billede

Lead tech manager hos Google i Århus, Lars Bak, har tidligere været ansat på Daimi, hvor han nu fintuner V8-motoren sammen med de studerende. Foto: Frederik Danvig

Århus-studerende skal fintune Googles V8-motor

Studerende i Århus har fået chancen for at se nærmere på Googles danskproducerede V8-motor med Lars Bak fra Google som underviser. De studerende skal være med til at fintune motoren.

Det er et af it-verdenens hotte navne, som for tiden underviser et hold kandidatstuderende på Datalogisk Institut på Århus Universitet (Daimi). Og de får også lov til at være med i forreste række i udviklingen.

De studerende får nemlig undervisning af Lars Bak, lead tech manager hos Google i Århus, som har været med til at bygge en vigtig komponent i Googles ny Chrome-browser.

Teamet i Århus udviklede den virtuelle maskine, kaldet V8, der har sat farten op på afvikling af JavaScripts. Det gør sidevisninger med Chrome hurtigere.

Derfor er det lidt af et scoop for de studerende, der lige som de fleste andre ikke kendte noget til Google Chrome eller Google Århus' mere specifikke arbejde, da de meldte sig til kurset i 'Design af virtuelle maskiner for objekt-orienterede sprog' i foråret.

De studerende skal ikke kun høre, hvordan V8-motoren er skabt. De skal selv være med til at udvikle videre på V8. I et projektbaseret forløb, skal de studerende eksperimentere med udvidelser til den virtuelle maskine.

Promoverer instituttet

Institutleder Kurt Jensen er begejstret for, at Lars Bak underviser på Daimi.

Lige så meget fordi Lars Bak, der tidligere har været ansat på instituttet, er en god underviser, som på grund af den gode reklame, det er for datalogi i Århus.

"Det bidrager til vores image, og vi slår i forvejen meget på, at vi i it-byen Katrinebjerg samarbejder tæt med virksomhederne," siger Kurt Jensen.

Han håber, at det også kan bruges til at tiltrække fremtidige studerende, at så store virksomheder, som Google og WMware, har en stor interesse i Århus' dataloger. Og ifølge Kurt Jensen er der ingen hemmelige opskrifter på, at netop Århus markerer sig indenfor datalogi.

"Vores studerende er gode. Det er hovedgrunden til det. I det hele taget er de danske studerende gode," konstaterer Kurt Jensen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere