Artikel top billede

Android-telefon har taget tre år at udvikle

Udviklere fra både Google og HTC har arbejdet i tre år på at udvikle den netop lancerede Google-telefon.

Computerworld News Service: Udviklere fra både Google og High Tech Computer (HTC) har brugt tre år på at udvikle Android-styresystemet samt den tilhørende smartphone. I tirsdags blev det så offentliggjort, at den nye G1 fra T-Mobile var klar.

Virksomhederne har ligget i forhandlinger i hele fem år, men disse forhandlinger førte ikke til noget frugtbart før senere, forklarer John Wang fra HTC.

"Google leverer software. Selskabet havde brug for en hardware-partner," lyder det fra Wang.

Topledelsen fra både Google, HTC og T-Mobile var alle tilstede i New York ved fremvisningen af det nye produkt i tirsdags.

G1-telefonen, der har touch-screen på størstedelen af sin overflade, vil blive solgt i USA for cirka 1.000 kroner inklusive en to års data-service kontrakt.

Hovedingrediensen i telefonen er Google's Android styresystem, der er et open-source operativsystem med masser af tilhørende applikationer klar til brug.

Både telefon og software er konstrueret til at fungere sammen med mange forskellige Google-tjenester, blandt andet 'Google Maps', 'Google Maps Street View' og 'YouTube'.

HTC er overbevist om, at selskabets samarbejde med Google omkring Android-projektet, giver det et forspring i konkurrencen med de andre mobil-producenter.

Både Motorola, Samsung Electronics og LG Electronics er medlemmer af 'the Open Handset Alliance', som blev grundlagt på baggrund af Google's Android. Der er gætterier om, at alle de pågældende selskaber arbejder på nye telefoner til Android, men det kan dog ikke bekræftes.

HTC planlægger at producere flere Android-telefoner.

"Dette vil ikke blive vores sidste Android-telefon. Dette er kun begyndelsen," siger Wang.

Han ville ikke kommentere, hvorvidt en ny Android-telefon allerede er sat i produktion.

Oversat af Jimmie Gustafsson




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere