Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Denne telefon er kåret som verdens næst-cooleste brand. Men det er svært at lokke unge til at designe mobiltelefoner. Foto: Torben Klint

Hvordan udnytter it-branchen sin coolness?

Et britisk marketing-site har placeret seks it-selskaber - herunder et dansk - blandt de hotteste brands i verden. Men gør det unge mere interesserede i at arbejde med it?

En af den danske it-verdens varmeste kartofler er at få flere unge ind på relevante tekniske uddannelser, så de knapt 5.000 ledige stole i it-branchen kan besættes.

Og det kan kun gå for langsomt.

Derfor er det en kærkommen håndsrækning til branchen, at det britiske marketing-site Brand Republic i sidste uge kårede seks it-selskaber blandt de 10 cooleste brands i verden.

Efter bilmærket Aston Martin ligger it-brand'ene iPhone, Apple, Bang & Olufsen, YouTube, Google og Nintendo som perler på en snor på de følgende placeringer.

Men hvordan skal den cool-faktor udnyttes bedst muligt af it-branchen til at få de unge it-storforbrugere ind i it-branchen?

"Vi fortæller allerede de unge, at de kan selv være med til at designe en smart mobiltelefon eller de spil, som flere af dem spiller hver dag," forklarer Direktør Tom Togsverd fra Dansk industris it-branchesammenslutning ITEK.

Han fortæller samtidigt, at branchen skal være bedre til at forklare de unge, at it kan være med til at løse de helt store samfundsmæssige kriser som klima-problematikken og nødhjælp til den tredje verden.

"Ingen af verdens store udfordringer kan jo afhjælpes uden brug af it. Det er vi allerede i gang med at fortælle de unge," siger Tom Togsverd til Computerworld.

Afsæt ressourcer til de unge

It-branchen har i mange år lidt under et image af støvede computere og endnu mere støvede medarbejdere.

Og udviklingen fortsætter, hvis man kigger på optagelsen på de videregående uddannelser, hvor it-studierne dog relativt set henter ind på de andre studieretninger.

"Vi skal gerne have fat i folk helt nede i folkeskolerne, når de skal i erhvervspraktik," lyder det fra Tom Togsverd.

Han understreger dog, at en it-virksomhed skal afsætte mandskab og gerne arbejdsopgaver til de unge praktikanter.

"Det bedste, en virksomhed kan gøre, er at sætte en flok unge til at lave opgaver som eksempelvis hjemmesidedesign, så de får en fornemmelse for, hvad it er for en størrelse," siger han.

ITEK-direktøren forklarer dog, at knapheden på hænder og hoveder ikke kan klares med hjemmesidedesign.

Det kræver blandt andre tiltag også en indsats for at få folk i gang med tværfaglige uddannelser i gymnasiet, hvor de for alvor får færten af, hvilke underværker nuller og et-taller kan udrette.

"It-branchen skal heller ikke glemme folk fra de humanistiske eller økonomiske uddannelser. De kan sagtens omskoles eller bruges i funktioner, hvor netop deres kernekompetencer kommer til deres ret," afslutter Tom Togsverd.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere