Udvalgte danske it-innovatører

Tilbage til artiklenEr Danmark for lille til de store ideer?

Peter Naur

• Ph.d. i astronomi fra Københavns Universitet i 1957.
Fik øjnene op for computere og arbejdede hos Regnecentralen, mens han underviste på DTU og Niels Bohr Instituttet. Involveret i udviklingen af programmeringssproget ALGOL 60.
• Professor i datalogi ved Københavns Universitet fra 1969 til 1998. Ikke fan af udtrykket ‘computervidenskab' og ophavsmand til den danske variant ‘datalogi'.

Per Brinch Hansen

• Elektroingeniør fra DTU i 1963. Ophavsmand til udtrykket ‘datamat.' Arbejdede sammen med Peter Naur på Regnecentralen som systemudvikler. Udviklede i 1975 programmeringssproget Concurrent Pascal, i Californien.
• Professor ved California Institute of Technology, University of Southern California, Københavns Universitet og Syracuse University.

Bjarne Stroustrup

• Cand.scient. fra DTU og ph.d. fra Cambridge i 1979. Udviklede programmeringssproget C++ som afdelingsleder hos Bell Labs i USA og har siden været involveret i mange aspekter af C++-sproget.
• Er i dag professor i computervidenskab ved Texas A&M University.

Anders Hejlsberg

• Læste på DTU, men blev aldrig færdig. Tog sine første skridt ud i it-verdenen i 1980, hvor han sad i et baglokale i butikken PolyData i København og skrev programmer til computeren Nascom. Hans arbejde med en Pascal-compiler førte til Turbo Pascal hos Borland, en flytning til USA og stillingen, som chefingeniør. Her stod han i spidsen for holdet som udviklede Delphi, Turbo Pascals afløser.
• Arbejder i dag hos Microsoft i USA, hvor han blandt andet har stået for programmeringssproget C#.

Rasmus Lerdorf

• Bachelor fra University of Waterloo i Canada. Ophavsmand til programmeringssproget PHP, som han siden har været involveret en del i at videreudvikle.
• Har siden arbejdet for blandt andet IBM, Bell Global Solutions og er i dag hos Yahoo Inc. i Californien, USA.

Henrik Wann Jensen

• M.sc. og ph.d. fra DTU i 1996. Ambitionen om at kunne generere fotorealistiske billeder med en computer førte Henrik Wann Jensen til USA, hvor han arbejdede på Massachusetts Institute of Technology (MIT), Pixar og Stanford University.
• Professor ved University of California, San Diego, siden 2002. Underviser også til tider på DTU.

Janus Friis

• Medstifter af Kazaa, Skype og Joost. Er i dag med i flere bestyrelser og en af fire partnere i kapitalgruppen Atomico, der investerer i iværksætterfirmaer.

David Heinemeier Hansson

• Bachelor i erhvervsøkonomi og datalogi fra Handelshøjskolen i København.
• Stiftede spilsiden Daily Rush i 1999. Udviklede open source-frameworket Ruby on Rails i 2004, mens han gik på handelshøjskolen og flyttede i 2005 til Chicago, USA, hvor han blev partner i udviklerfirmaet 37signals.

Tilbage til artiklenEr Danmark for lille til de store ideer?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere