Artikel top billede

Ballmer skal tvinges til at vidne i Vista-sag

Amerikansk dommer kræver Steve Ballmer i retten i en sag om Microsofts vildledning af forbrugere, der har købt Vista-kompatible computere.

Computerworld News Service: En føderal dommer i Seattle har beordret Microsofts administrerende direktør, CEO Steve Ballmer, til at vidne i et gruppesøgsmål mod Microsoft.

Søgsmålet handler om, at virksomheden vildledte forbrugerne i en markedsføringskampagne for styresystemet Windows Vista. Computere, der blev solgt med en ældre version af Windows, var alligevel markerede som 'Vista-kompatible', selvom de i realiteten kun kunne køre en meget basal version af Vista.

Ifølge kendelsen, der blev afsagt af dommer Marsha Pechman ved den amerikanske distriktsdomstol i Seattle for det vestlige distrikt af Washington, har Steve Ballmer unik personlig viden om fakta angående sagen, og derfor skal han vidne.

Sagsøgernes advokater vil ikke få mere end tre timer til at få en vidneforklaring fra Ballmer - på et tidspunkt og sted efter hans eget valg. Vidneforklaringen skal dog foregå inden for 30 dage af domsafgørelsen.

Forsøgte at slippe

Sagen mod Microsoft gik i gang tidligt sidste år. Sagsøgerne hævder, at de fleste af de computere, der blev markeret som 'Vista-kompatible' i markedsføringskampagnen, der begyndte tidligt i 2006, ikke kan eller kun dårligt kan køre Vista Premium, som er den Vista-version, der har de mest populære funktioner.

Microsoft har forsøgt at afholde Steve Ballmer fra at vidne med opgivelse af den årsag, at han ikke var involveret i driftsmæssige spørgsmål angående 'Vista-kompatibel'-kampagnen. Microsoft har tidligere tilbudt, at den daværende medformand Jim Allchin og den daværende senior vice president Will Poole kunne vidne i stedet for topchefen med den forklaring, at de to havde bedre viden om kampagnen.

Sagsøgerne har fået lov til at udspørge Ballmer ved at henvise til samtaler mellem Ballmer og Intels topchef, Paul Otellini, hvor de to diskuterer mulige ændringer i kravene til, at udstyr kan markeres som 'Vista-kompatibel'.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere