Artikel top billede

Offentlige instanser er mest flittige til at virtualisere

Offentlige virksomheder er mest flittige, når det kommer til virtualisere serverne. Det er dog ikke altid, at det bliver gjort på den mest effektive måde.

Virtualiserings-teknologien med at adskille servere fra den fysiske hardware og køre flere virtuelle maskiner på én fysisk server vinder indpas i danske virksomheder af alle størrelser.

En ny undersøgelse fra analysehuset IDC viser, at det især er offentlige virksomheder, der har taget virtualisering til sig.

Undersøgelsen er udført med svar fra 600 it-beslutningstagere - heraf 200 danske, der på ingen måder skiller sig ud fra de nordiske broderlande.

Ifølge IDC-undersøgelsen har godt 35 procent af offentlige danske virksomheder implementeret virtualisering, og yderligere 30 procent har pilotprojekter med virtuelle maskiner kørende. 20 procent af de offentlige selskaber overvejer teknologien, mens 15 procent affærdiger virtualisering på nuværende tidspunkt.

"Offentlige virksomheder er generelt langt fremme med hensyn til at benytte nye teknologier herunder virtualisering. Om de så benytter virtualisering optimalt, kan man jo altid diskutere," forklarer research manager Anders Elbak fra IDC.

Han peger på, at nye teknologier i det offentlige ofte bliver implementeret af politiske årsager.

"Hvis en offentlig virksomhed implementerer virtualisering, kan den dække sig under, at den har taget de absolut nyeste teknologier i brug og på den måde føler sig fremtidssikret. Men fremtidssikringen er jo ikke sikker, hvis teknologien ikke bliver brugt ordentligt," uddyber Anders Elbak.

Lær af hinanden

De private virksomheder følger dog godt efter med hensyn til at implementere virtualisering.

Og Anders Elbak mener, at det offentlige kan lære meget af de private virksomheder i brugen af virtualisering.

"Jeg tror den offentlige sektor kunne kigge over skulderen på det private erhvervsliv for at se, hvordan man kan optimere sin teknologibrug. Det kunne være på områder som omkostningsbesparelser, return of investment og total cost of ownership," lyder rådet fra Anders Elbak.

Spirende teknologi

Og der kan være noget om gensidig læring, fordi virtualiseringteknologien er trods den profeterede storhedstid trods alt stadig en ny teknologi.

It-beslutningstagerne har nemlig tilkendegivet over for IDC, at de endnu ikke har flerårige erfaring med virtualisering.

Over 50 procent har under to års erfaring med virtualisering, mens kun godt 21 procent har mere end tre års erfaring med teknologien.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere