Artikel top billede

Stein Bagger på Lotusphere 2008. Foto: Mads Elkær. (Foto: Mads Elkær)

Stein Bagger lander i Danmark inden for få dage

Den bedragerisigtede Stein Bagger ventes til Danmark inden for få dage.

"I am Stein Bagger. I'm a fugitive from Europe and I'm here to turn myself in."

Efter IT Factory-direktør Stein Bagger i weekenden meldte sig selv på en politistation i det belastede Downtown Los Angeles-distrikt, ventes han at lande i Danmark i løbet af de næste par døgn.

Stein Bagger blev i torsdags sigtet af politiet for bedrageri i milliardklassen, efter han sent i forrige uge forsvandt under en luksustur til Dubai sammen med sin hustru og nogle venner.

Vidste Bagger var i USA

Ifølge Børsen vidste politiet, at Stein Bagger var i USA, men har ventet med at begære ham fængslet, fordi man håbede på at fange medsammensvorne.

Avisen skriver, at politiet i den seneste tid har overvåget omkring 10 mobiltelefoner, der er blevet anvendt af personerne i selskabets top.

Det er ifølge avisen sket, fordi IT Factory-ledelsen har været mistænkt for moms- og skattesvindel. Det har ifølge avisen været politiets plan at sigte Stein Bagger i begyndelsen af januar. Disse planer satte Baggers flugt fra Dubai imidlertid en stopper for.

Efter Stein Bagger forsvandt i Dubai, er det væltet ud med skeletter i IT Factory, hvor det er kommet frem, at Stein Bagger har pumpet omsætningen kunstigt op ved hjælp af en sindrigt konstrueret leasing-karrusel. Konkursen har kostet en række af de store danske banker meget store beløb.

Ifølge forskellige medier lånte Stein Bagger en stor olivengrøn Audi A8 og et eller flere kreditkort af svenskeren Mikael Ljungman - som han ellers overfor Computerworld tidligere har hævdet kun at have mødt et par gange - da han ankom til New York efter sit forsvindingsnummer i Dubai.

Angiveligt fortalte Stein Bagger til Mikael Ljungman, at han skulle besøge IT Factorys kontor i Connecticut, der ligger ganske tæt på New York.

Siden dukkede han op i Los Angeles - cirka 4.000 kilometer væk - hvor han opholdt sig på Best Western-hotellet på Highland Avenue, inden han lørdag kørte til politistationen for at melde sig selv.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere