Artikel top billede

Online-læsere tror ikke på firma-blogs

Blogs fra virksomheder rangerer lavest blandt alle informationskilder. Kun en ud af seks læsere stoler på firmaets skriverier.

Læsere af firmablogs ser det mest som en forlængelse af virksomhedens hjemmeside og ser på den med samme skepsis, som når de ser tv-reklamer.

En undersøgelse udarbejdet af analysefirmaet Forrester Research, viser, at kun 16 procent af læserne på et firmas blog, anser indholdet for troværdigt.

Dermed placerer firmablogs sig som den mindst troværdige informationskilde. Både e-mail, postreklamer, tv og radio bliver regnet for mere troværdigt.

Mest troværdig blandt bloggere

Undersøgelsen viser også, at folk som selv blogger mindst en gang om måneden er mere tilbøjelige til at tro på det de læser og generelt er mere tillidsfulde overfor forskellige kilder til information.

I den anden ende af skalaen finder man e-mail fra en person man kender, som med 77 procents troværdighed er den kanal, som flest stoler på, søgemaskiner (50 procent) og medier (39 procent), herunder avis, tvog radio.

Undgå faldgruber

Forrester giver også nogle bud på, hvordan man som virksomhed undgår at skræmme kunderne væk og i stedet øger troværdigheden udadtil.

Først og fremmest er det vigtigt, at man som skribent på firmaets blog holder sig fra at rose egne produkter til skyerne. Det gennemskuer de flest læsere øjeblikkeligt, og sender altså tilliden helt i bund.

"Hvis din strategi er at blogge om dit firma og dets produkter, kan du lige så godt lade være. Du får ikke mange læsere med den slags selvpromovering, og som vores data viser, giver det en meget lav troværdighed," skriver Forrester i rapporten.

Skal kunne relateres

I stedet skal man hellere skrive om problemer, som er aktuelle for kunderne.

Arbejder du med softwareudvikling, kan du eksempelvis skrive om, hvordan man får mest ud af softwaren, også efter den er solgt og installeret hos kunden. Det øger chancen for, at kunderne linker tilbage, og kan dermed give flere besøgende.

Hvis din virksomhed sælger nicheprodukter, eller på anden måde er rettet mod en særlig gruppe mennesker, kan du med fordel søge at skabe kontakt mellem kunderne, og dermed formidle hjælp til selvhjælp. Gøres det rigtigt, kan din blog være samlingspunktet for kunderne, og være med til at sætte dagsordenen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere