Artikel top billede

Farvel og tak. Allerede for halvandet år siden gjorde Elsberg det klart, at han ville væk fra sin stilling hos Microsoft.

Mogens Elsberg sagde op for halvandet år siden

Interview: Allerede for halvandet år siden gjorde Microsoft-direktør Mogens Elsberg det klart, at han gerne ville forlade sin topstilling hos Microsoft. "Kun få har vidst, at jeg var på vej væk," siger Elsberg.

Hver anden uge i USA og i alt mere end 150 rejsedage om året var i længden mere, end Microsoft-direktør Mogens Elsberg kunne kapere.

"Af familiemæssige årsager kunne jeg ikke flytte til Seattle, hvor Microsoft har sit hovedkvarter. Så selv om jobbet er utroligt spændende, så blev det til sidst for meget på det nærmeste at bo i en kuffert," siger Mogens Elsberg til Computerworld.

Allerede for halvandet år siden gjorde Elsberg det klart, at han ville væk fra den strabadserende stilling som global ansvarlig for Microsoft Dynamics ERP-løsninger.

"Planen var at stoppe efter et år, men det tog altså halvandet at finde den helt rigtige afløser for mig," siger Mogens Elsberg.

Afgang var en hemmelighed

Kun ganske få i selskabet har vidst, at Elsberg var på vej væk.

"Jeg har loyalt passet mit job, mens vi har ledt efter en passende afløser," siger Elsberg, der nåede fire år på posten som global ERP-ansvarlig.

Englænderen Crispin Read bliver ny chef for ERP-området i Microsoft Business Solutions.

Crispin Read får dermed det globale ansvar for ERP-løsningerne, som omfatter Microsoft Dynamics NAV, Dynamics AX, Dynamics Mobile og Dynamics C5, der alle udvikles i Microsoft Development Center Copenhagen i Vedbæk.

Read kommer fra internationale topposter i henholdsvis Cartesis og Business Objects, der begge i dag er overtaget af SAP.

Håndterer betalingstransaktioner

Fremtiden for Mogens Elsberg bliver et job som administrerende direktør for og medejer af selskabet Pensio, der udvikler og leverer en platform til håndtering af kreditkorttransaktioner.

"Jeg køber mig ind i Pensio, hvor jeg kommer til at eje cirka en tredjedel af selskabet. Jesper Beyer-Clausen, som jeg afløser på posten som administrerende direktør, og jeg ejer tilsammen godt halvdelen af Pensio," forklarer Mogens Elsberg.

Pensio, der omsætter for "et pænt encifret millionbeløb" om året, er koblet til så mange indløserbanker, at selskabet ifølge Elsberg kan håndtere alle europæiske betalingskort.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere