Artikel top billede

Voldsomme datamængder presser 3 i knæ

Mobilselskabet 3 vil indføre loft på datatrafikken i det svenske net. Herhjemme er der loft, men det benyttes ikke. Foreløbig er der kapacitet nok i Danmark, siger 3.

Mobilselskabet 3's svenske afdeling overvejer nu at indføre et reelt øvre loft for, hvor stor en datamængde kunderne må hente via deres mobile bredbånd om måneden. Også selv om kunderne i forvejen betaler for ubegrænset forbrug.

Det skriver Computerworlds svenske søsterblad.

Ifølge 3 i Sverige er problemet, at selskabet trods en svensk markedsandel på omkring 16 procent står for 62 procent af den samlede mobile datatrafik i landet.

"Vi har internetgenerationen som kunder, folk i 20'erne, der har internet som hovedkanal. De fleste af vores kunder har samtidig kun os som den eneste bredbåndsleverandør, siger informationschef Erik Hörnfeldt hos 3 i Sverige til Computersweden.

I første halvår udgjorde datatrafikken i 3's net 2.540 terabyte, mens Teliasonera, der har mere end haldelen af markedet som kunder, kun sendte 637 terabyte gennem sit net i samme periode.

Og dermed går regnestykket ikke længere op for 3.

Selsskabet vil fra starten af året indføre en ordning, som sørger for at hastigheden sænkes, hvis en kundes trafikforbrug når over en hvis grænse, skriver Computersweden.

Årsagen til problemet er, at selskabets net fra starten blev bygget til videotelefoni og telefonsamtaler. Derfor vil trafikreguleringen hjælpe til at kunne sænke investeringsniveauet, selvom udbygningen af nettet fortsætter, fortæller Erik Hörnfeldt til Computerworlds svenske søsterblad.

Stadig kapacitet nok i Danmark

Danske kunder har hele tiden været omfattet af et loft på 10 gigabyte data, som selkabet dog ikke hidtil har gjort brug af, fortæller kommunikationschef hos 3, Stine Green Paulsen.

Selskabet oplever også kunder i Danmark, som benytter den mobile dataforbindelse langt mere end andre kunder.

"Vi har endnu så tilpas meget kapacitet i vores netværk, at vi ikke behøber at gøre noget ved det," siger Stine Green Paulsen.

Hun afviser ikke, at det en dag kan blive nødvendigt at tage spørgsmålet op. Men indtil videre er det ikke et problem for selskabet, fortæller hun.

Ifølge kommunikationschefen er 3 i Sverige hele tiden omkring et halvt år længere fremme i udviklingen.

"Jeg tror da også vi vil møde den udfordring i Danmark, for vi kan jo se at vi får flere og flere kunder," siger Stine Green Paulsen.

En eventuel håndhævelse af loftet på 10 gigabyte data vil dog aldrig ramme helt almindelige brugere, selvom de udskifter deres almindelige ADSL med mobilt bredbånd, fortæller kommunikationschefen.

"Det der kan være et issue, det er, hvis folk begynder at lave peer2peer, hvor de downloader film fra morgen til aften," siger Stine Green Paulsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere