Formand Morten Kjærsgaard fra Foreningen for Open Source Leverandører i Danmark kan ikke finde konklusionerne i en ny standard-rapport.
Manglen på vurderinger og konkret ny viden er slående hos videnskabsminister Helge Sanders (V) standard-eksperter, mener Foreningen for Open Source Leverandører i Danmark.
Formand Morten Kjærsgaard fra Foreningen for Open Source Leverandører i Danmark (OSL) forstår ikke, hvorfor videnskabsminister Helge Sanders (V) ekspertudvalg har udsendt en status-rapport om
brugen af OOXML og ODF i det offentlige Danmark.
"Rapporten er en historisk gennemgang af test og projekter af formaterne, men der er ikke meget ekspert-viden at hente i skrivelsen," siger Morten Kjærsgaard.
"Jeg har stor faglig respekt for folkene bag rapporten, men de virker mere som historikere end som standard-eksperter i denne her sammenhæng," fortsætter han.
Han pointerer, at
"Rapport om implementeringen af ODF og OOXML i offentlige myndigheder fra 1. januar 2008" ikke har den store værdi udover at nævne, hvor vanskeligt dokument-området er at tage fat på.
Klar til ny rapportMorten Kjærsgaard håber derfor, at standardudvalget vil have en ny rapport klar på baggrund af Konkurrencestyrelsens kommende vurdering af konkurrenceforvridende elementer i især OOXML-formatet.
Samtidigt hæfter han sig ved, at der stadig er en masse uafklarede spørgsmål omkring juraen i OOXML-formatet, som aldrig er blevet adresseret nøjagtigt - hverken hos Dansk Standard eller hos standardorganisationen ISO, der ellers gjorde [url=https://www.computerworld.dk/art/48990] OOXML til en ISO-standard for godt en måned siden.
Han fremhæver også, at ekspertudvalget flere gange nævner i rapporten, at ODF og OOXML ikke er interoperable.
"Dette er en politisk forudsætning for at vælge begge standarder, slog Folketinget fast under en forespørgselsdebat. Altså: Forudsætningen for begge formater er endnu ikke til stede," lyder det fra Morten Kjærsgaard.
CBS-professor Kim Viborg Andersen fra standard-udvalget har tidligere fremhævet, at rapporten et et pragmatisk øjebliksbillede af standardsituationen i Danmark og tilråder, at der forskes mere på området.