Formand Morten Kjærsgaard fra Foreningen for Open Source Leverandører i Danmark kan ikke finde konklusionerne i en ny standard-rapport.

OSL efterlyser ekspertviden i standard-rapport

Manglen på vurderinger og konkret ny viden er slående hos videnskabsminister Helge Sanders (V) standard-eksperter, mener Foreningen for Open Source Leverandører i Danmark.

Formand Morten Kjærsgaard fra Foreningen for Open Source Leverandører i Danmark (OSL) forstår ikke, hvorfor videnskabsminister Helge Sanders (V) ekspertudvalg har udsendt en status-rapport om brugen af OOXML og ODF i det offentlige Danmark.

"Rapporten er en historisk gennemgang af test og projekter af formaterne, men der er ikke meget ekspert-viden at hente i skrivelsen," siger Morten Kjærsgaard.

"Jeg har stor faglig respekt for folkene bag rapporten, men de virker mere som historikere end som standard-eksperter i denne her sammenhæng," fortsætter han.

Han pointerer, at "Rapport om implementeringen af ODF og OOXML i offentlige myndigheder fra 1. januar 2008" ikke har den store værdi udover at nævne, hvor vanskeligt dokument-området er at tage fat på.

Klar til ny rapport
Morten Kjærsgaard håber derfor, at standardudvalget vil have en ny rapport klar på baggrund af Konkurrencestyrelsens kommende vurdering af konkurrenceforvridende elementer i især OOXML-formatet.

Samtidigt hæfter han sig ved, at der stadig er en masse uafklarede spørgsmål omkring juraen i OOXML-formatet, som aldrig er blevet adresseret nøjagtigt - hverken hos Dansk Standard eller hos standardorganisationen ISO, der ellers gjorde [url=https://www.computerworld.dk/art/48990] OOXML til en ISO-standard for godt en måned siden.

Han fremhæver også, at ekspertudvalget flere gange nævner i rapporten, at ODF og OOXML ikke er interoperable.

"Dette er en politisk forudsætning for at vælge begge standarder, slog Folketinget fast under en forespørgselsdebat. Altså: Forudsætningen for begge formater er endnu ikke til stede," lyder det fra Morten Kjærsgaard.

CBS-professor Kim Viborg Andersen fra standard-udvalget har tidligere fremhævet, at rapporten et et pragmatisk øjebliksbillede af standardsituationen i Danmark og tilråder, at der forskes mere på området.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Cisco Umbrella: Sådan udvikler truslerne sig netop nu
Hver eneste dag håndterer de mere end 30 datacentre under Cisco Umbrella mere end 240 milliarder forespørgsler fra 190 lande. Det giver sikkerhedseksperter hos Cisco Talos et enestående datagrundlag for at kortlægge, hvordan cybertrusselsbilledet udvikler sig. I dette whitepaper kan du læse, hvordan trusselsbilledet har udviklet sig hen over 2020. Men – endnu vigtigere – om, hvordan din organisation bedst forbereder sig på at håndtere truslerne i tiden der kommer.