Foto: Torben Klint

Gør dig selv til grin og få succes

Klumme: Har du selvsikkerhed nok til at kunne fortælle en historie om en situation, hvor du virkelig kvajede dig eller opførte dig fuldstændig tåbeligt?

Mogens Nørgaard er blevet som en søn for mig. Han er godt nok ældre, men det lader jeg mig ikke slå ud af. Han er som en søn, fordi man ofte kan lære utrolig meget af at se på sine uspolerede børn - og Mogens er på mange måder et uspoleret barn.

Han skriver og siger, hvad han mener, og han gider ikke være med, hvis det ikke er sjovt. Og det har fået mig til at tænke meget dybt over, hvad der i grunden er forskellen på team og projekter, der lykkes, og dem der fejler eller kun lige slæber sig igennem. Svaret er i mange tilfælde: De har det sjovt - med hinanden.

Ja, naturligvis skal der være et mindstemål af kompetencer, ledelsesopbakning, penge og den slags til stede for at få eksempelvis komplekse teknologiprojekter til at lykkes. Men jeg tror faktisk, at det er lige så vigtigt (måske endda vigtigere) at have det sjovt. Team, der har det godt sammen, løser problemer meget hurtigere, end man kan i formelle strukturer eller skyttegrave.

Mennesker, der har det sjovt sammen, inspirerer hinanden. Når nervøsitet erstattes af tryghed, yder alle meget bedre. Når vi ikke bruger tiden på at 'bitche' over alle de andre idioter, frigør vi en masse tid og energi.

Medicinerne har længe vidst, at der sker en masse godt i vores hjerne, når vi har det sjovt. Alle de rigtige stoffer udskilles, og vi bliver simpelthen bedre til det meste.
Denne visdom er endnu ikke nået helt ind i moderne management, men det er kun et spørgsmål om tid, for her er en af kilderne til succes - det er jeg sikker på.

Jeg forudser derfor, at vi får både Fun Management og Fun Strategy som egentlige fag på MBA-studiet.

Kun dermed kan vi sikre os, at der er styr på alt det sjove. Vi skal have passende mængder af sjov i alle afdelinger og alle projekter, og en strategi for hvordan vi får det rigtig sjovt - og sjovt på den rigtige måde.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fremtidens kundeservice: Kom i gang med de bedste chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

22. september 2020 | Læs mere


RPA og software-robotter: Businesscase og teknologi

Robot process automation - RPA - har i det seneste års tid for alvor fået et gennembrud i både virksomheder, organisationer og (ikke mindst) i den offentlige sektor, hvor både kommuner, styrelser og andre institutioner har taget de små software-robotter til sig.

23. september 2020 | Læs mere


"One Minute Workflow" til ad hoc-opgaver

De seneste mange måneder har givet os alle en helt ny opfattelse af arbejdspladsen. Fjernarbejde forventes at blive en del af den nye hverdag, som vi alle kigger ind i. Det har været en øjenåbner for mange, men det har også givet os vigtig læring - hvordan sikrer du, at dine medarbejdere har samme muligheder og kan opretholde effektiviteten, også når de ikke arbejder på kontoret?

23. september 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Justitsminister Nick Hækkerup efter kritik: Derfor bliver Datatilsynet beskåret
Datatilsynet står til at blive beskåret i de kommende år. Det betyder blandt andet færre medarbejdere hos tilsynet i de kommende år. Her er Justitsministeriets forklaring.
Computerworld
For to år siden nedsænkede Microsoft 864 servere i Nordsøen: Nu er datacenteret på land igen - se resultatet her
Microsoft har efter to år hævet sit undervands-datacenter op af Nordsøen. Her er de erfaringer, selskabet har gjort sig.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Den store test: Configurable Business Documents vs. SSRS og Lasernet
3 Output Management løsninger i direkte sammenligning. Vi har sat markedets 3 mest populære dokumenthåndteringsværktøjer under lup og vurderet bl.a. anvendelsesområder, muligheder og begrænsninger for hver løsning. Whitepaperet giver dig et overblik over forskellige muligheder indenfor implementering, design, udvikling og vedligeholdelse af eksterne ERP business documenter i Microsoft Dynamics 365 til Finance & Operations.