Foto: Torben Klint

Gør dig selv til grin og få succes

Klumme: Har du selvsikkerhed nok til at kunne fortælle en historie om en situation, hvor du virkelig kvajede dig eller opførte dig fuldstændig tåbeligt?

Mogens Nørgaard er blevet som en søn for mig. Han er godt nok ældre, men det lader jeg mig ikke slå ud af. Han er som en søn, fordi man ofte kan lære utrolig meget af at se på sine uspolerede børn - og Mogens er på mange måder et uspoleret barn.

Han skriver og siger, hvad han mener, og han gider ikke være med, hvis det ikke er sjovt. Og det har fået mig til at tænke meget dybt over, hvad der i grunden er forskellen på team og projekter, der lykkes, og dem der fejler eller kun lige slæber sig igennem. Svaret er i mange tilfælde: De har det sjovt - med hinanden.

Ja, naturligvis skal der være et mindstemål af kompetencer, ledelsesopbakning, penge og den slags til stede for at få eksempelvis komplekse teknologiprojekter til at lykkes. Men jeg tror faktisk, at det er lige så vigtigt (måske endda vigtigere) at have det sjovt. Team, der har det godt sammen, løser problemer meget hurtigere, end man kan i formelle strukturer eller skyttegrave.

Mennesker, der har det sjovt sammen, inspirerer hinanden. Når nervøsitet erstattes af tryghed, yder alle meget bedre. Når vi ikke bruger tiden på at 'bitche' over alle de andre idioter, frigør vi en masse tid og energi.

Medicinerne har længe vidst, at der sker en masse godt i vores hjerne, når vi har det sjovt. Alle de rigtige stoffer udskilles, og vi bliver simpelthen bedre til det meste.
Denne visdom er endnu ikke nået helt ind i moderne management, men det er kun et spørgsmål om tid, for her er en af kilderne til succes - det er jeg sikker på.

Jeg forudser derfor, at vi får både Fun Management og Fun Strategy som egentlige fag på MBA-studiet.

Kun dermed kan vi sikre os, at der er styr på alt det sjove. Vi skal have passende mængder af sjov i alle afdelinger og alle projekter, og en strategi for hvordan vi får det rigtig sjovt - og sjovt på den rigtige måde.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.