Artikel top billede

Foto. Jens Møller Nielsen.

Open source-browsere giver IE8 baghjul

Open source-browsere fra Mozilla og Google er fire gange hurtigere end Microsofts Internet Explorer. Hastighed er dog ikke altafgørende for at vinde markedsandele, fastslår IDC.

Det kan godt være, at Internet Explorer-browserne har flest brugere, men de er ikke de hurtigste knallerter på havnen.

Open source-browserne Google Chrome 2.0 og Firefox 3.1 er sammen med Webkit fire gange hurtigere end Microsofts internet-flagskib Explorer 8.0.

Det viser en browser-undersøgelse, som ZDnet-journalisterne Chris Duckett og Alex Serpo har udført.

De to herrer har benchmarket hurtigheden i millisekunder i afviklingen af JavaScript i flere forskellige browsere ved hjælp af den såkaldt Sunspider-metode, der anses af mange for at være industristandarden for at måle browser-performance.

Testen afslører, at kun Opera 10.0, der er i alfatest, med sine fire millisekunder er noget nær lige så langsom som Internet Explorer 8.0.

Hastighed er ikke alt

Men selv om open source-browserne med Google Chrome i spidsen kan bryste sig af at være hurtigst, er hastighed ifølge analysehuset IDC ikke det eneste parameter, der skal til for at vinde markedsandele.

"Hvis hastigheden begynder at blive et problem i Internet Explorer 8, så vil folk begynde at skifte, ellers bliver det svært at vippe Explorer-browserne af pinden lige med det samme," vurderer research manager Anders Elbak fra IDC.

Han understreger, at Microsoft-browserne er mange webudvikleres favorit. Blandt andet kræver flere netbanker, at man bruger Internet Explorer, hvis man har lyst til at holde øje med finanserne hjemme i privaten.

"Netbanker er i høj grad udviklet til Internet Explorer, men med tiden er det slet ikke utænkeligt, at bankerne eller open source miljøet udvikler plugins, så kunderne også kan benytte andre browsere til at tilgå netbankerne med," forklarer Anders Elbak.

Lige nu sidder Internet Explorer solidt på det danske marked, da 84 procent af besøgene på danske sites ses igennem Microsoft-teknologi ifølge Foreningen af danske Internet Mediers (FDIM) målinger fra november 2008

Firefox har en markedsandel på 11.3 mens Safari og Google Chrome står for henholdsvis 2,5 procent og 0,70 procent.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere