Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Fedora har det dejligt

Open source-distributionen Fedora har de senere år stået i skyggen af kometerne på Linux-himlen. Men nu slår Fedora fra sig, og det betyder øget popularitet.

Linux-distributionen Fedora, der gennem de senere år har stået i skyggen af OpenSUSE og ikke mindst Ubuntu, der løber med en stor del af opmærksomheden, vinder støt og roligt frem.

Statistikken på distributionens webside har opgjort, at Fedora 10 nu har en brugerskare på mere end en million aktive IP-adresser.

Hertil kommer naturligvis en række ældre udgaver af distributionen.

Fedora havde ifølge distrowatch sin storhedstid i 2004, men er siden da blevet overhalet af blandt andet Ubuntu.

Den Sydafrikanske konkurrent rundede i oktober sidste år otte millioner brugere.

Starter på 20 sekunder

Operativsystemet, der er sponseret af RedHat, kommer desuden snart i version 11, og den opdatering vil byde på en række spændende nyheder. Hvis alt går vel, er distributionen klar i slutningen af maj.

Fedora-folket beretter, at systemet kan startes på 20 sekunder og vil benytte det nye filsystem, der blev introduceret i Linux-kernen i version 2.6.28 ved juletid og kaldes ext4.

Det nye filsystem er væsentlig hurtigere end forgængeren.

Samtidig leveres version 11 med KDE 4.2 Gnome 2.26 og Xfce 4.6 samt en række værktøjer henvendt til udviklere.

Fedora har været beskyldt for at mangle en klar desktop-orienteret strategi, der kunne gøre distributionen nemmere at bruge for dem, der ikke er så teknologi-interesserede.

Den kritik forstummer i hvert fald i næste generation.

Tættere på Windows

Version 11 får desuden indbygget en kryds-compiler, der er en oversætter, som kan generere kode til et andet styresystem end det, der er på maskinen.

Udviklerne kan således bygge og teste Windows-programmer direkte på Fedora-platformen uden at de skal have fingrene i en Windows-maskine.

Denne type oversættelsesprogrammer kendes allerede, men i Fedora 11 bliver det en integreret del af systemet, hvilket skulle gøre processen enklere.

Fedora blev formelt lanceret i september 2004, men distributionen har sin oprindelse helt tilbage i 1995, hvor den blev udgivet under navnet Red Hat Linux.

Red Hat-navnet blev bibeholdt for de kommercielle kunder, men samtidig blev Fedora Core, en community-baseret distribution, introduceret til almindelige brugere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere