Artikel top billede

Claus Munk, stabschef med ansvar for it i Bornholms Regionskommune, glæder sig over prisen. Foto: Berit Hvassum (Foto: © BERIT HVASSUMAlle billeder leveres i henhold til gældende lov om ophavsret.Dog er disse billeder købt med fuld brugsret. / Berit Hvassum)

Bornholmsk it-afdeling vinder IT Pro Award

De 17 medarbejdere i it-afdelingen hos Bornholms Regionskommune vinder den prestigefyldte IT Pro Award. Læs her hvorfor.

Læs også: Microsoft-chef: Hverdagens helte skal påskønnes.

It-afdelingen i Bornholms Regionskommune vinder den prestigefyldte IT Pro Award 2009, som Microsoft står bag.

"Afdelingen er gået forrest i forhold til kommunalreformen og har samtidig centraliseret indkøbene," siger Jacob Fink, konsulent og tidligere redaktør af Rambøll-udgivelsen "IT i Praksis," der har siddet i dommerkomiteen.

Han forklarer, at der ikke findes én it-model, der virker overalt, men på Bornholm ser det ud til, at for eksempel det centrale indkøb og overblikket over produkterne ude i organisationen fungerer godt.

"Nogle gange kan der opstå slagsmål om, hvorvidt en afdeling selv skal købe kopimaskiner, men her har man angiveligt demonstreret, at man altså godt kan varetage den opgave," siger Jacob Fink.

Og det har givet sig udslag på bundlinjen, hvor kommunen er seks millioner kroner under budget, selv om man hvert fjerde til sjette år udskifter computere og servere.

Samtidig var afdelingen altså frontløber tilbage i 2003, hvor man tidligere end alle andre skulle igennem en kommunesammenlægning på øen.

Det er proces mange it-chefer siden drog til øen for at tage ved lære af.

Tilfredse kunder

En anden dommer i panelet er it-direktør Peter Trier Schleidt fra Danske Bank.

Han konstaterer, at der er blevet færre folk i Bornholms Regionskommune, ligesom kommunen har sparet penge samtidig med, at kunderne er mere tilfredse efter sammenlægningen.

"It-afdelingen bruger færre penge på ekstern hjælp samtidig med, at kunderne i organisationen er mere tilfredse. Det er vel en god case at hive frem i lyset," siger han.

Peter Trier Schleidt forklarer, at han bestemt ikke misunder arbejdsbetingelserne i kommunerne, hvor det for eksempel kan være svært at tiltrække arbejdskraft.

Han mener, at større kommuner med flere muskler kan skabe mere attraktive arbejdspladser.

Og nu kan medarbejderne i den bornholmske it-afdeling på 17 mand glæde sig over, at have vundet prisen, IT Pro Award 2009 - ikke mindst fordi afdelingen er gået forrest i en kommunesammenlægning.

"Det varmer," siger stabschef med ansvar for it Claus Munk fra Bornholms Regionskommune.

Læs også: Microsoft-chef: Hverdagens helte skal påskønnes.

Læs mere om it-afdelingen i Bornholms Regionskommune i næste uges trykte udgave af Computerworld




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere