Artikel top billede

Facebook-stifteren Mark Zuckerberg har tabt sin plads på Forbes liste over dollar-milliardærer.

Finanskrise æder dollar-milliardærer

332 personer har mistet titlen af dollar-milliardær, viser ny liste fra tidsskriftet Forbes. Finanskrisen har kostet de rigeste 1,65 billioner kroner.

Det blev kun en kort periode på listen over de rigeste dollar-milliardærer for Facebook-stifter Mark Zuckerberg.

Det viser den nyeste opgørelse over verdens rigeste personer fra finansmagasinet Forbes.

Facebook-stifteren, med to millioner danske brugere i sin fold, blev sidste år i en alder af 24 år den yngste dollar-milliardær i verden. Men siden er formuen skrumpet til mindre end en milliard dollars. Sidste år var han god for 7,5 milliarder kroner.

Imidlertid har krisen også haft indflydelse på Bill Gates' økonomi. Microsoft-stifteren har tabt cirka 105 milliarder kroner i løbet af det seneste år. Dermed er han nu god for 233 milliarder kroner.

billion-tab

Overordnet set har krisen kostet 332 rigmænd deres status som dollar-milliardærer, idet Forbes liste i år rummer 793 milliardærer i grønne sedler mod 1.125 året før. Den samlede værdi af milliardærernes formue svandt i det seneste år ind med 1,65 billioner kroner.

Bill Gates holder trods finanskrise og massiv filantropi pladsen som verdens rigeste mand på den traditionsrige Forbes-liste over verdens rigeste personer i forhold til sidste år.

Den 53-årige Windows-konge generobrede i efteråret pladsen som verdens rigeste efter i et lille år at have givet afkald på titlen.

Inden for it er næste dollarmilliardær på listen Lawrence Ellison fra database-giganten Oracle, som er god for 131 milliarder kroner. Det giver ham en fjerdeplads på den samlede liste over de absolut rigeste i verden.

Michael Dell, der netop har udmeldt en fyringsrunde i hardware-virksomheden, optræder i år som nummer 25 på listen over verdens rigeste med 71,6 milliarder kroner på kontoen.

På plads nummer 26 og 27 finder vi Google-stifterne Sergey Brin og Larry Page, der begge er gode for 69,9 milliarder kroner, mens Microsofts topchef Steve Ballmer tager plads nummer 28.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere