"En pc er som at lave kaffe med løs tragt og filter og kaffe i en dåse og en el-kedel. Det er sgu så bøvlet."

Jeg ved ikke, om den slags tanker er normale

Klumme: Jeg må finde en stor skovmandsøkse og plante den midt i skærm og tastatur. Eller køre skidtet over. Eller drukne det i badekarret. Det bras.

Sidder og ser på en dødsensrolig plasmaskærm. På et timeglas. Et ikon, der giver mindelser om en svunden tid. En tid, hvor tid var noget, der var mere af. En tid med tid.

"Polle Polle" som de siger i Afrika. Tag det roligt - vi når det nok.

Den sorte mand sidder i skyggen under træet og spørger den travle hvide mand, hvorfor han har så travlt.

"Så jeg kan tjene penge, så jeg måske om 20 år kan trække mig tilbage og sidde under et træ og nyde livet."

"Som mig?" spørger den sorte mand. Polle Polle.

Timeglasset er der stadig. Har åbnet en fil - eller rettere forsøgt at åbne den. Får lyst til at tage maskinen og kaste den gennem ruden. Se den blive ødelagt. Finde udvikleren, der har lavet det her bras. Spørge, om han har hørt om test og produktmodning og brugervenlighed og give ham en kindhest eller måske en 'olfert'.

Jeg ved ikke, om den slags tanker er normale.

Jeg er ikke en sort mand under et træ. Jeg er en hvid mand - vinterbleg og fortravlet. Beep. Dialogboks. Får at vide, at programmet ikke svarer. Det havde jeg sådan set opdaget.

Uroen breder sig i kroppen. Må lige rejse mig og gå lidt rundt.

Kunne også drukne maskinen. Kaste den i et badekar.

Eller køre den over med min bil.

Eller finde en økse. En stor skovmandsøkse og plante den midt i skærm og tastatur og det hele.

Eller overhælde den med benzin og brænde den. Som min lillebror gjorde med en matchbox-campingvogn, da vi var små. "Det var så den ferie" som han selvtilfreds sagde. Og vi havde endda aldrig været på camping.

Raseriet er slemt, men rensende. Tanken, om hvordan jeg kunne gøre en ende på min maskines lidelser, har en vis effekt. Min Bill Gates voodoo-dukke giver mig en vis form for fred i sjælen.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fremtidens kundeservice: Kom i gang med de bedste chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

22. september 2020 | Læs mere


RPA og software-robotter: Businesscase og teknologi

Robot process automation - RPA - har i det seneste års tid for alvor fået et gennembrud i både virksomheder, organisationer og (ikke mindst) i den offentlige sektor, hvor både kommuner, styrelser og andre institutioner har taget de små software-robotter til sig.

23. september 2020 | Læs mere


"One Minute Workflow" til ad hoc-opgaver

De seneste mange måneder har givet os alle en helt ny opfattelse af arbejdspladsen. Fjernarbejde forventes at blive en del af den nye hverdag, som vi alle kigger ind i. Det har været en øjenåbner for mange, men det har også givet os vigtig læring - hvordan sikrer du, at dine medarbejdere har samme muligheder og kan opretholde effektiviteten, også når de ikke arbejder på kontoret?

23. september 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Se listen: Her er Danmarks 28 bedste virksomheder inden for outsourcing, hosting og drift
Computerworld Top 100 2020: Computerworld har endnu engang kåret Danmarks dygtigste it-selskaber til outsourcing, hosting og drift. Se listen over de 28 selskaber her.
Computerworld
For to år siden nedsænkede Microsoft 864 servere i Nordsøen: Nu er datacenteret på land igen - se resultatet her
Microsoft har efter to år hævet sit undervands-datacenter op af Nordsøen. Her er de erfaringer, selskabet har gjort sig.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Vil du med på vej mod den moderne dataestate?
At gøre data tilgængelig, ment hurtist og med de færreste ressourcer, er de første og nødvendige skridt mod en moderne dataestate. Tiden er inde til, at du bevæger dig ned af den digitale landevej, der fører til hurtige og konsistente svar på simple forretningsspørgsmål. Vi giver her et bud på, hvordan du kommer igang.