"En pc er som at lave kaffe med løs tragt og filter og kaffe i en dåse og en el-kedel. Det er sgu så bøvlet."

Jeg ved ikke, om den slags tanker er normale

Klumme: Jeg må finde en stor skovmandsøkse og plante den midt i skærm og tastatur. Eller køre skidtet over. Eller drukne det i badekarret. Det bras.

Sidder og ser på en dødsensrolig plasmaskærm. På et timeglas. Et ikon, der giver mindelser om en svunden tid. En tid, hvor tid var noget, der var mere af. En tid med tid.

"Polle Polle" som de siger i Afrika. Tag det roligt - vi når det nok.

Den sorte mand sidder i skyggen under træet og spørger den travle hvide mand, hvorfor han har så travlt.

"Så jeg kan tjene penge, så jeg måske om 20 år kan trække mig tilbage og sidde under et træ og nyde livet."

"Som mig?" spørger den sorte mand. Polle Polle.

Timeglasset er der stadig. Har åbnet en fil - eller rettere forsøgt at åbne den. Får lyst til at tage maskinen og kaste den gennem ruden. Se den blive ødelagt. Finde udvikleren, der har lavet det her bras. Spørge, om han har hørt om test og produktmodning og brugervenlighed og give ham en kindhest eller måske en 'olfert'.

Jeg ved ikke, om den slags tanker er normale.

Jeg er ikke en sort mand under et træ. Jeg er en hvid mand - vinterbleg og fortravlet. Beep. Dialogboks. Får at vide, at programmet ikke svarer. Det havde jeg sådan set opdaget.

Uroen breder sig i kroppen. Må lige rejse mig og gå lidt rundt.

Kunne også drukne maskinen. Kaste den i et badekar.

Eller køre den over med min bil.

Eller finde en økse. En stor skovmandsøkse og plante den midt i skærm og tastatur og det hele.

Eller overhælde den med benzin og brænde den. Som min lillebror gjorde med en matchbox-campingvogn, da vi var små. "Det var så den ferie" som han selvtilfreds sagde. Og vi havde endda aldrig været på camping.

Raseriet er slemt, men rensende. Tanken, om hvordan jeg kunne gøre en ende på min maskines lidelser, har en vis effekt. Min Bill Gates voodoo-dukke giver mig en vis form for fred i sjælen.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Få øjeblikkelig og brugbar sikkerhedsindsigt med SIEM i skyen
En stigende del af virksomhedens kritiske IT-infrastruktur og applikationer driftes som hybridløsninger eller leveres online som SaaS eller PaaS. Alligevel er mange sikkerhedsprodukter stadig on-premise-baserede, tunge at implementere, kræver løbende vedligehold, er svære at overskue og bliver slet ikke udnyttet effektivt – hvis de da overhovedet installeres. Men det er under hastig forandring. Gartner venter, at 80% af alle Security Information and Event Management-løsninger (SIEM) om højst fem år vil have kernefunktioner, der udelukkende leveres via skyen, og det er der gode grunde til. Cloudbaseret SIEM er mere agilt, lettere at implementere, trækker på både AI og flere datakilder, er enkle at skalere og giver et markant bedre og mere prioriteret overblik over aktuelle trusler. Læs meget mere i denne hvidbog.