Artikel top billede

Rigsrevisionen undersøger it-flop i skolerne

De nationale test af elever på landets folkeskoler er udskudt til næste år. Nu skal de it-baserede test til eksamen hos Rigsrevisionen.

Minus 3. Sådan lyder den dårligste karakter i den nye karakterskala. Og samtidig er det også en rammende beskrivelse af de nationale test af folkeskolens elever, som tidligst vil komme i drift tre år senere end planlagt.

Den forsinkelse har nu fået statsrevisorerne til at bede Rigsrevisionen om at se nærmere på projektet, som var til intens politisk debat i 2005, da aftalen om testene blev indgået.

De første tre nationale test skulle være gennemført i skoleåret 2006/2007. Men på grund af tekniske problemer er det endnu ikke lykkedes at gennemføre testene tilfredsstillende, og den seneste tidsplan sigter mod en deadline i 2010.

Rigsrevisionen oplyser i et notat til statsrevisorerne, at den kommende undersøgelse vil dreje sig om fire punkter.

Først skal det vurderes om testene på nuværende tidspunkt lever op til deres formål.

Desuden vil styringen af projektet, projektets økonomi samt de oplysninger som Folketinget har fået om sagen, blive undersøgt.

Bodsøvelser

De nationale test har efterhånden en lang historie af fejlslagne forsøg bag sig, og Skolestyrelsen, som har ansvaret for de nationale test, har også været plaget af it-problemer i et sideløbende projekt, hvor afgangseksamenerne skal gøres elektroniske.

Leverandøren af it-understøttelsen til de nationale test, Cowi, har allerede måttet punge ud med en bod for problemerne på 1,3 millioner kroner.

Det kan dog være at Cowi ikke engang når at se systemerne i drift. Cowi har fået opgaven på en rammeaftale, som udløber i august. Den bliver dog ifølge Skolestyrelsen forlænget ind til næste år.

Inden da vil Rigsrevisionen dog have kastet mere lys over forløbet. Rigsrevisionen forventer at aflevere sin beretning i slutningen af 2009.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere