Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Sigtet Stein Bagger-partner spøger på Twitter

Stein Baggers svenske forretningsmakker, Mikael Ljungman, spøger på Twitter. Politiet har endnu ikke undersøgt, om den sigtede svensker står bag profilen.

Internettet har spillet en stor rolle i IT Factory-sagen, lige siden Dorte Toft på sin blog begyndte at stille spørgsmål om selskabet og it-direktør Stein Bagger.

Nu spøger en anden af hovedpersonerne i sagen på nettet.

En profil med den svenske forretningsmand Mikael Ljungmans navn og billede er oprettet på Twitter, hvor der jævnligt skrives indlæg.

"Why do the negative myth of the Gizmondo console existence still exist?" lyder et uddrag af det seneste indlæg fra profilen fra i fredags.

Svenskeren er sigtet i IT Factory-sagen, som en ud af i alt fire personer, der tæller Stein Bagger og to nordmænd.

I starten af sidste uge blev svenskeren fængslet in absentia og ville derefter blive efterlyst i hele verden.

Men svenskerens advokat, Ebbe Mogensen, kærede kendelsen til landsretten, der altså først skal tage stilling til spørgsmålet, inden den sigtede forretningsmand eventuelt bliver efterlyst, oplyser politiinspektør Jesper Fredrichen fra Bagmandspolitiet.

Uvist om svenskeren står bag

Politiet ved ikke, om Mikael Ljungman vitterligt står bag profilen på Twitter.

"Men hvis han bliver efterlyst, er det da en interessant ting at undersøge," siger politiinspektøren til Computerworld.

Han forklarer, at det måske vil være muligt at spore svenskeren via de elektroniske spor.

Men han fortæller også, at man erfaringsmæssigt hos politiet har stort held med at få stoppet efterlyste personer ved grænserne.

"Eksempelvis USA har rigtigt godt styr på personer, der rejser ind og ud af landet," siger politiinspektøren.

Utraditionel forretningsmand

Mikael Ljungman blev, allerede inden IT Factory-sagen brød ud i december 2008, bragt ind i sagen, da Stein Bagger forsvarede samarbejdet med den dømte bedrager i november 2008.

"Vi bruger ikke så meget energi på at finde ud af, om en ansat eller en i en ejerkreds har været involveret i noget. Det, der er interessant for os, er, at de betaler deres regninger," sagde Stein Bagger dengang.

Siden er det kommet frem, at Mikael Ljungman har flere domme bag sig. For nylig blev han idømt ti måneders ubetinget fængsel i Sverige for økonomisk kriminalitet, hvor han dog ikke er mødt op til afsoning.

Han er også blevet afsløret i at bære rundt på et knojern i sin taske ved siden af computeren.

Og så trådte han for alvor ind på scenen, da han fortalte, at han i USA, hvor han har en bolig, lånte Stein Bagger sin bil og nogle kreditkort, da it-direktøren var på flugt.

Mange falske profiler i omløb

Computerworld har forsøgt at kontakte den sigtede svensker for at høre, om han vitterligt står bag profilen på Twitter. Det er dog ikke lykkes.

Men når det kommer til falske profiler på nettet, har Stein Bagger tidligere forklaret Dorte Toft og Computerworld, hvordan it-direktøren selv havde fundet hele fire falske internetprofiler.

"Vi kan tillige oplyse, at vi fundet nu fire falske profiler af Stein Bagger, hvoraf nogen af dem er etableret inden for de sidste to uger. I disse profiler fremgår forskellige både rigtige og urigtige/falske oplysninger. Vi er pt. lykkedes med at få fjernet en af disse profiler," lød det fra IT Factory.

Den udmeldning kom i et skriftligt svar som opfølgning på et tre timer langt interview, som Dorte Toft, chefredaktør Jan Horsager og journalist Kristian Hansen havde med Stein Bagger og presserådgiver Erik Ove 29. oktober 2008.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere