Artikel top billede

Erhvervskunderne kan være helt trygge, siger it-direktør Peter Trier Schleidt, Danske Bank.

Danske Bank: Sikkerheden er på plads

Et sikkerhedsfirma har offentliggjort information om en sårbarhed i Danske Banks erhvervsløsning, der har et helt år på bagen. Vi har spurgt it-direktøren om, hvordan det kan ske.

It-direktør i Danske Bank, Peter Trier Schleidt, sikkerhedsfirmaet Secunia har lagt informationer om en et år gammel sårbarhed på nettet. Hvad er der sket?

"Det er korrekt, at vi har haft en teoretisk sårbarhed i dele af vores elektroniske erhvervsløsning, men der er ikke tale om en kritisk sårbarhed, og erhvervskunder er generelt godt beskyttet, så vi har ikke vurderet sårbarheden som et stort sikkerhedsproblem.

Hvis nogle kan påvise, at der er tale om mere end en teoretisk risiko kan vi naturligvis uskadeliggøre softwaren i samme sekund. Det betyder selvfølgelig ikke, at sikkerhedsproblemet ikke skal løses."

Hvorfor har I ikke lukket sårbarheden i løbet af det forgangne år, og hvornår forventer I at problemet er løst?

"Vi rettede sikkerhedsproblemet kort tid efter, at vi fik oplysningerne fra Secunia. Vi skabte en helt ny løsning, der ikke har sårbarheden, og vi har efterfølgende været inde i en proces med at overflytte kunderne til den nye udgave. Vi mangler at overflytte mindre end en procent af kunderne, og der er således tale om nogle få hundrede."

Hvornår er alle kunder overflyttet til det nye system?

"I løbet af kort tid. Det er svært at sætte tid på, men i løbet af en måned er mit gæt. Selv om kunderne kan være helt trygge, vil vi naturligvis gerne have problemet ud af verden i en fart."

Har I observeret nogen form for misbrug af sårbarheden?

"Nej, og vi har absolut ingen forventning om, at det kommer til at ske."

Hvad mener du om, at et sikkerhedsfirma offentliggør sådanne informationer på deres webside?

"Det er helt fair. Det er godt, at der er en vagthund, som holder øje med, at sikkerheden er i orden. Det er dybest set for at lægge et pres på producenterne, så sikkerhedsopdateringerne kommer hurtigt. Det er med til at holde leverandørerne skarpe, og det giver et højere sikkerhedsniveau, at sikkerhedsfirmaerne insisterer på at offentliggøre deres opdagelser."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere