Artikel top billede

"Listen er lang, og der er ingen tvivl om, at den igangværende konsolidering kommer til at fortsætte," siger teleanalytiker John Strand. Foto: Torben Klint

BiBoB-salg fortsætter konsolidering - M1 den næste?

TDC købte tidligere på året Fullrate, og i dag køber Telenor mobilselskabet BiBoB. Det er eksempler på en løbende konsolideringsbølge, vurderer teleanalytiker John Strand.

Telenors køb af mobilselskabet BiBoB er endnu et eksempel på, at de store spillere på det danske telemarked køber op. Senest har TDC købt bredbåndsselskabet Fullrate, der også pressede priserne ned.

Det er endnu et led i den konsolideringsproces, der har fundet sted på det danske telemarked, vurderer teleanalytiker John Strand fra Strand Consult.

Han fremhæver eksempler som TDC's opkøb af Telmore, Telenors af CBB Mobil og Telias af Debitel og Orange.

"Listen er lang, og der er ingen tvivl om, at den igangværende konsolidering kommer til at fortsætte, og der kommer også nye firmaer til," siger John Strand.

Han mener ikke, at den fortsatte konsolideringsbølge er med til at svække konkurrencen, selvom der nu er en spiller mindre til at presse de store teleselskaber.

"Nogle vil sige, at det er svært for nye spillere at komme til, og at det her skader konkurrencen, men nej," siger John Strand og fortsætter:

"Konsolideringen er et eksempel på, at konkurrencen reelt fungerer. De her nye spillere kommer ind og viser nye måder at lave produkter på, og de påvirker markedet i en periode, hvorefter de opbygger en kundebase og bliver solgt, og efterfølgende dukker der igen nye spillere op, som får en rolle i markedet," forklarer han.

Ny type mobilselskaber

Ifølge John Strand kommer vi måske til at se en lidt anden type mobilselskaber. Et eksempel er det nye mobilselskab, som Ekstra Bladet lancerede forleden.

"I stedet for at tjenesteudbydere, som vi har set nu, hvor de investerer og opbygger alt selv på nær netværk, så kommer vi til at se 'branded resellers', der stiller deres varemærke og distributionskanaler til rådighed for teleselskaberne," siger han og henviser blandt andet til Ekstra Bladet.

Derudover nævner han pc-producenter, der sælger dataabonnementer sammen med de bærbare pc'er, ligesom han også fremhæver aktører, der sælger tjenester. Her betaler kunden til tjenesteudbyderen - eksempelvis en udbyder af nyheder - hvorefter tjenesteudbyderen betaler et beløb tilbage til operatøren, som leverer datatrafikken.

BiBoB var i den situation, at selskabet lejede sig ind på Telenors operatørnetværk. Den samme model anvender mobilselskabet M1, der lejer sine over 100.000 kunder ind i TDC's netværk.

Er M1 det næste salgsobjekt?

Ifølge aktieanalytiker Poul Ernst Jessen fra Danske Markets køber Telenor formentlig BiBoB, fordi det norsk-ejede selskab ønsker at fastholde kundernes trafik i Telenors netværk. Den næste handel kunne derfor være, at TDC købte M1 for at fastholde kunderne i TDC-nettet.

Kunne TDC være en interessant køber for jer?

"Det er nok bedre, at du spørger TDC om det. Men det vil jeg da tro, for vi er et attraktivt selskab, og det er vi også for alle mulige andre, for det har vi været i mange år. Jeg har ikke noget konkret at forholde mig til, men hvis beløbet bliver stort nok, vil man naturligvis altid kigge på det," siger administrerende direktør Mads Veiby fra M1.

Mens BiBoB blev solgt i dag, kan et salg have længere udsigter hos M1. Hvis overhovedet selskabet skal sælges.

"Det er svært at spå om fremtiden, men jeg sagde engang, da vi fik Gazelle-prisen, at jeg godt ville holde et møde med den første, der gerne betaler en halv milliard kroner," fortæller Mads Veiby.

Samtidig vil han også benytte lejligheden til at ønske dagens sælger, Frank Rasmussen, tillykke med salget.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan arbejder de dygtigste CIOs med ledelse, organisation og strategi

Sparringspartner, forretningsudvikler, projektleder, evangelist, strateg og ikke mindst chef. CIO-rollen er under voldsom forandring – hvor især ledelses- og strategidelen får stadig større plads i de komplekse it-organisationer.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital
Job & Karriere
Her er Netcompanys nye hovedkvarter: Flytter til ikonisk adresse i hjertet af København - kommer til at betale million-leje