Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

58-årige Henning Thorkild Seiding skal være direktør for velfærdsteknologi i Odense Kommune. "Vi skal arbejde med andet end robotstøvsugere," siger han.Foto: Odense Kommune

Hvad laver en direktør for velfærdsteknologi?

58-årige Henning Thorkild Seiding har besat en nyoprettet stilling som direktør for velfærdsteknologi i Odense Kommune.

Manden i den nye stilling som direktør for velfærdsteknologi i Odense Kommune skal ikke lege med robotter dagen lang.

Faktisk ved han ikke specielt meget om selve teknologien.

"Det lader jeg eksperterne om," siger Henning Thorkild Seiding.

Til gengæld forklarer han, at den nyoprettede stilling i Odense Kommune som direktør for velfærdsteknologi er en central post for teknologi-udviklingen i hele Region Syddanmark.

"Jeg skal bruge min lange erfaring i det kommunale arbejde, som blandt andet kommunalchef til at åbne døre rundt omkring for de it-projekter og ildsjæle, der ellers ville dø ud," siger han.

Henning Thorkild Seiding forklarer, at kommunen med stillingen vil styrke samarbejdet om velfærdsteknologi på tværs i hele syddanmark.

Ideen om projektet Velfærdsteknologi.nu med et budget på et trecifret million beløb er allerede født, hvor blandt andet Odense Kommune, Region Syddanmark og Syddansk Universitet er gået sammen om at gøre området til et internationalt kraftcenter for velfærdsteknologier.

"Vi skal samle alle gode kræfter og arbejde sammen for at få mest mulig ud af teknologierne," siger Henning Thorkild Seiding.

Målet for det store projekt er udover, at skabe bedre kvalitet for borgerne, konkret at frigøre fem procent af arbejdskraftressourcerne i social- og sundhedsområdet til andre funktioner gennem brug af nye teknologier.

Derudover vil man skabe 20 procent flere nye vækstvirksomheder inden for velfærdsteknologi og skabe 15 procent højere værditilvækst i eksisterende virksomheder inden for velfærdsteknologi.

Odense Kommune har selv afsat et budget på 20 millioner kroner isoleret set til velfærdsteknologi, forklarer Henning Thorkild Seiding.

"Min opgave bliver ikke indkøb og den slags, men at få udnyttet potentialet bedst muligt af forskellige projekter og ideer," siger han.

Tur til Grønland

Han forklarer, at kommunen både selv og i samarbejde med Region Syddanmark i det stort planlagte regionale projekt har sendt ansøgninger om penge fra fonden for arbejdskraftbesparende teknologi.

Velfærdsteknologien kan i kommunalt regi blive udfoldet både omkring brandstationer, ældreplejen og alkoholbehandling.

"Vi har faktisk et projekt, hvor vi leverer elektronisk alkoholbehandling til Ærø," siger han.

Sammen med den ansatte bag projektet skal Henning Thorkild Seiding snart til Grønland, hvor de skal vidensdele erfaringer på netop dette område.

"Så måske vi i fremtiden vil se alkoholbehandling på Grønland understøttet med teknologi fra Syddanmark," siger Henning Thorkild Seiding.

Det er blot et område, og direktøren understreger, at det hele er så nyt, at området først skal defineres nærmere.

"Vi ved ikke, hvad der kommer om fem år. Men vi skal arbejde med andet end robotstøvsugere," siger han.

I beskrivelsen af det fælles regionale projekt fremgår det, at velfærdsteknologi bliver opfatter som alt lige fra elektroniske patientjournaler, administrative it-systemer til for eksempel bosteder og institutioner, håndholdte computere til sundheds- og plejepersonale, robotter til kirurgi, diagnostik og blodprøvning, pakning af medicin i dagsrationer, automatisering af supportfunktioner omkring mad, vask, indkøb, transport på institutioner og meget mere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere