Artikel top billede

Peter Rafn, administrerende direktør i NetDesign, fortalte i onsdag på en konference, at granatchokket oven på finanskrisen efterhånden har lagt sig ude i virksomhederne.

Unified communications løfter NetDesign-regnskab

NetDesign, der leverer ip-løsninger til større danske virksomheder, voksede i 2008, men væksten tager af i det ny år.

Omsætningen steg med 67 procent i 2008. Det er en af overskrifterne i det regnskab, som NetDesign i dag udsendte.

Væksten skyldes til dels organisk i selskabet, men også fordi virksomhedens ejer, TDC, har flyttet flere forretningsområder over i NetDesign.

Et af de vækstområder, som virksomheden fremhæver, er unified communications, som er et af hovedprodukterne i NetDesigns forretning.

Samlet set opnår selskabet en omsætning på lidt over en milliard kroner mod 634 millioner kroner sidste år.

"Vi har selvfølgelig mærket en afmatning som alle andre virksomheder det sidste halve til hele år. Men heldigvis har det for vores vedkommende ikke været mere dramatisk, end at det har taget toppen af vores vækst," forklarede Peter Rafn i sidste uge til Computerworld i forbindelse med virksomhedens unified communications-seminar i Brøndby.

Fyrede medarbejdere

Finanskrisen har allerede sat sine spor i medarbejdersammensætningen i virksomheden.

Således tog selskabet tidligere på året afsked med 20 ansatte.

"Vi havde løbende ansat for at kunne imødekomme den vækst og de projekter, der var for vores kunder, og når sådan en vækst aftager, så er det meget vigtigt at begynde med at være tilbageholdende i ansættelser, og det var vi i hele efteråret sidste år, og så måtte vi i begyndelsen af året konstatere, at vi havde en overkapacitet på nogle områder. Men vi håber og forventer, at det er bag os nu," siger Peter Rafn.

NetDesign kommer ud af 2008 med et dårligere resultat på bundlinjen end året før, men det hænger blandt andet sammen med, at virksomheden har overført et større beløb til ejeren.

NetDesign overførte 38 millioner kroner til TDC som en såkaldt management fee.

Unified communications trækker op

De danske it-chefer udpegede tidligere på året unified communications som et af de vigtigste områder, hvor de ville sætte ind.

Markedet har ifølge Peter Rafn været igennem et mindre granatchok.

"Der har været en periode, hvor store investeringsprojekter har haft trange kår, fordi folk har været afventende, været bekymrede og været tilbageholdende med at indgå i store projekter. Det har selvfølgelig trukket ned," fortæller Peter Rafn.

Han tilføjer dog, at videomøder og videokonferencer har trukket lidt op i det samlede billede.

"I nogle virksomheder kan de lave en ROI (return on investment, red.) og en business case, der er så lukrativ, at der vil være en tilbøjelighed til at gå ind i sådan en investering, hvis der er et pay back på ni til femten måneder - også selv om de er pressede på deres investeringer," siger Peter Rafn.

Første kvartal præget af finanskrise

Nu er der dog igen ved at komme gang i salget af unified communications-løsninger til de danske virksomheder.

"Inden for de seneste to måneder har vi sporet en fornyet interesse for de her projekter hos vores kunder. Vi har da også haft projekter løbende, men bare ikke med samme vækstrater som tidligere," siger Peter Rafn.

I TDC's seneste koncernregnskab for årets første tre måneder står der, at divisionen Erhverv Norden oplevede et fald i omsætningen, og at det til dels kan tilskrives:

[..] et fald i NetDesigns omsætning på DKK 19 mio. eller 7,4 %, der kan henføres til mindre salg af hardware og software [..].

TDC købte NetDesign i december 2004.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere