Artikel top billede

(Foto: © EP 2007 /)

Junibevægelsen vil tillade fildeling

Europaparlamentsvalg 2009: Det skal være tilladt at fildele. Til gengæld skal rettighedshaverne have betaling gennem en fond, mener Junibevægelsens Hanne Dahl.

Fildeling skal være lovligt, EU skal holde fingrene fra indholdet på nettet og terrorfrygt må ikke gå ud over borgernes rettigheder. Det er tre af it-budskaberne fra Junibevægelsens spidskandidat, Hanne Dahl op til valget den 7. juni.

Hanne Dahl mener, at det er vigtigt at gøre en indsats på to del-områder af EU's indsats overfor kriminalitet over nettet.

"Der er den rigtig grimme kriminalitetet, som børneporno og terror, som spreder sig over nettet. Der må det være politimæssig efterforskning og dommerkendelser, der skal til, for at man må lave indgreb i folks internet," siger Hanne Dahl.

Hun mener, at en anden del af it-kriminaliteten, nemlig ulovlig piratkopiering, kræver en helt anden tilgang.

"Med ulovlig download er der ikke nogen, der på samme måde kommer til skade. Der er nogen, som mister nogle penge, men det er helt ude i hampen at indskrænke almindelige borgerrettigheder på grund af det," siger Hanne Dahl.

Hun forklarer, at Junibevægelsen regner på et forslag om at gøre fildeling lovlig, hvor rettighedshavere og kunstnere så vil blive kompenseret af en fond.

Borgerens side

Hanne Dahl mener helt generelt, at EU i langt højere grad skal beskytte borgerne.

"EU skal ikke have noget at skulle have sagt i forhold til indholdet på nettet. Vi har set det med telekom-pakken, hvor EU ville lade leverandørerne være politi , og det skal de ikke være," siger Hanne Dahl.

Hun var for nylig med til at bremse en stor telekom-pakke i parlamentet, fordi den ville åbne for, at brugere ville kunne få lukket deres netforbindelse, hvis der er blevet fildelt over den.

"Parlamentet tog borgernes parti i denne sag, mens kommisionen tog markedets parti," siger Hanne Dahl.

På et andet punkt mener Hanne Dahl også, at EU har trådt på borgernes rettigheder. Det gælder terrorbekæmpelse og den overvågning, som der er blevet indført med henvisning til terror.

"Generelt kan man sige at de overgreb der er på borgernes rettigheder står ikke på mål med den reelle risiko for et terrorangreb," siger Hanne Dahl og nævner logningsbekendtgørelsen, som betyder, at al datatrafik skal registreres, som et eksempel på det.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere