Artikel top billede

Illustration: Lene Sekjær

Har vi fået et EU-politisk engangsknald?

ComputerViews: Kandidaterne til EU-valget flirtede med it-emner som teleregulering, fildeling og åbne standarder. Men var det blot en engangsforestilling, mens it mister politikernes interesse efter valget?

I febervildelsen op til Europaparlamentsvalget gik mange af kandidaterne med Computerworld hjem og diskede op med akrobatiske øvelser - ud i it-politk forstås.

Kandidaterne diskede op med emner som åbne standarder, fildeling, regulering af telepriser i udlandet og grumme billeder af det store EU, der vil ødelægge friheden på nettet.

Men hvor er de samme politikere om få uger, når valget er veloverstået?

Vil it så gå tilbage til at være noget, man slet ikke gider at beskæftige sig med?

Det kan man frygte.

Trukket ud af flere politikere

"Hvor bliver holdningerne af?"

Sådan spurgte vi hinanden på Computerworlds redaktion, da Europaparlamentsvalget begyndte at nærme sig, og vi ikke fik respons på en meget åben opfordring til partiernes spidskandidater om en præsentationsartikel, hvor de kunne fortælle om deres syn på it-politik.

Ugerne gik og bortset fra to kandidater, som tidligere har lanceret politik på området, var responsen fraværende. Morten Messerschmidt (DF) og Hanne Dahl (J) havde allerede gjort sig overvejelser om it-politikken.

De øvrige spidskandidater skulle skubbes i gang.

Nu kan man sige, at et Europaparlamentsvalg ikke kun handler om it-politik. En ganske fair indvending, som dog ikke betyder, at vi som vælgere skal acceptere, at vores repræsentanter i EU, der har stor betydning på it-området, ikke har nogen it-politik eller gjort sig overvejelser på forhånd.

Er det for meget forlangt, at store og mindre partier, der trods alt har kendt valgdatoen i fem år, udformer en it-politisk linje for deres europæiske arbejde?

Det skorter nemlig ikke på it-emner, som politikerne i Europa-Parlamentet rent faktisk har indflydelse på: Enorme forskningsprogrammer, reguleringen af konkurrence på teleområdet og i software-branchen, borgerrettigheder og intellektuelle ophavsrettigheder, netneutralitet, digital forvaltning og brug af open source og åbne standarder.

Listen over punkter i en mulig it-politik er lang.

Nu er det op til politikerne at bevise, at it-vælgerne ikke bare er blevet udsat for et engangsknald i form af ren valgflæsk, der er glemt straks efter valget.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere