Artikel top billede

Det er kommet frem, at Stein Bagger har forfalsket både Asger Jensbys og økonomidirektør Jeanette Lorentsens underskrifter - og nu også revisor Kim Gerners fra Deloitte. "Forholder erkendt," siger Stein Bagger i retten. Foto: Torben Klint (Foto: Torben Klint)

Bagger indrømmer dobbelt revisor-fusk

Stein Bagger forfalskede også papirer fra revisorselskabet Deloitte tilbage i 2005. Hidtil har der været mest fokus på, at it-direktøren førte KPMG bag lyset.

"Forholdet erkendt," siger Stein Bagger som svar på, at han har misbrugt mere end et revisorselskabs navn.

Af dagens retsmøde fremgår det, at Stein Bagger har forfalsket papirer med Deloittes firmalogo på allerede den 10. marts 2005.

Indtil nu har KPMG stået alene som revisorselskabet, der blev ført bag lyset af it-direktør Stein Bagger, hvilket hovedpersonen også har erkendt i retten i dag.

Men nu er det altså kommet frem, at også Deloitte er blevet bedraget.

Det bekræfter partner Jan Bo Hansen fra Deloitte overfor Computerworld.

"Jeg kan bekræfte, at vi har orienteret Bagmandspolitiet om den pågældende erklæring med vores navn på, som ikke stammer fra os," siger han.

Erklæringen har Stein Bagger ifølge retsbegæringen brugt over for to leasingselskaber.

Jan Bo Hansen vil ikke udtale sig om, hvorvidt Stein Bagger har forfalsket dokumenter fra Deloitte i flere tilfælde.

"Det må du tale med Bagmandspolitiet om," siger Jan Bo Hansen.

Skiftede revisor

Flere har undret sig over, at KPMG, der var revisor for IT Factory i årene op til dets kollaps ikke havde anmærkninger til regnskabet fra it-virksomheden med en bruttoomsætning på knap en milliard kroner, mens selskabet kun havde en reel omsætning på en million kroner.

KPMG har gentagne gange forsvaret sig med, at man blev bedraget af Stein Bagger.

Deloitte fungerede også i en periode på to år som revisorselskab for IT Factory. Det drejer sig om regnskaber fra 2003 og 2004.

Bruddet med Deloitte skete ifølge Stein Bagger ret dramatisk.

Stein Bagger fortalte sidste år, at han i 2005 fik et telefonopkald, mens han var til en IBM-softwaredag, fra en journalist, der spurgte, hvorfor IT Factory ser ud til at komme under tvangsopløsning.

Det viste sig ifølge direktøren, at der ikke var blevet afleveret regnskab til tiden til Skat - en opgave, som revisorselskabet Deloitte skulle sørge for.

Deloitte har ikke villet kommentere den oplysning, da der var tale om et kundeforhold.

Til gengæld har Deloitte været ude og fortælle, at der intet var galt med revisionen af IT Factorys regnskaber i 2003 og 2004.

Læs alt om IT Factory-sagen her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere