"Solen skinner, og jeg skal ud og flyve med Chanette. Det er en perfekt dag," siger Morten Wagner, millionær og medopfinder af Dating.dk. Foto: Mikael Rieck

Dating-kongen: Det er skønt at være millionær

Portræt: Eget jetfly, luksusbil og dyrt sommerhus. Mød Morten Wagner, som var med til at skabe Dating.dk. Han har scoret en tilværelse, mange sikkert vil misunde.

"Jeg kan være i Karup på 17 minutter, Bornholm på 34 minutter, og i Århus på ni minutter, hvis vinden er god."

Det er nu slet ikke for at spare rejsetid, at Morten Wagner flyver. Det gør han, fordi han elsker at flyve. Især i sin egen privatjet, og gerne sammen med sin smukke pilotveninde, Chanette.

Morten Wagner opfandt sammen med tre venner Dating.dk, kærestegeneratoren på nettet, der udover at have ført tusindvis af kontakthungrende danskere sammen, også har sikret stifterne økonomisk uafhængighed.

Da Computerworld kontakter ham for et interview med en dansk it-iværksætter, der har oplevet stor forretningsmæssig succes, stiller han op med det samme, siger ok, inviterer til Spanien, hvor han er flyttet til for nylig, eller kommer til Danmark, hvis det passer bedre?

"Jeg skal i øvrigt også have kigget på det ene dæk på jet'en, og mine flyvemaskiner står i Danmark," siger han i telefonen.

Han har to flyvemaskiner.

Udover jet'en, en seks-personers Eclipse 500, som han købte på eBay sidste år for 11 millioner kroner, ejer han også et nyt et-motors propelfly, der har indbygget faldskærm. Har man brug at trække den, vil den sørge for at bringe flyet ned med samme hastighed, som hvis man tabte det fra tre meters højde.

Hans jetfly er spritnyt, kan flyve 700 kilometer i timen, og er bygget i 250 eksemplarer, inden fabrikken gik konkurs. Den bruger jetfuel for 2-3.000 kroner i timen, og er som sådan relativ økonomisk at flyve.

"Det koster kun 80 kroner i lufthavnsafgift at lande på Bornholm," som Morten Wagner siger.

Bentley og blondine
På parkeringspladsen foran Roskilde Lufthavn skinner solen, og en frisk vind kaster larmen fra små fly, der letter og lander, rundt om ørerne på ansatte og rejsende.

Det er ikke verdens største eller mest fashionable lufthavn. Men Morten Wagner er på vej.

Flyvemaskiner og it-millionærer passer fortrinligt sammen, så Roskilde Lufthavn er oplagt for et rendezvous af denne type.

"Bare han nu ikke kommer i en lejet Fiat Punto," funderer Computerworlds fotograf, mens han tjekker sine linser og objektiver.

Det gør Morten Wagner ikke.

I horisonten dukker en drøm af en 550-hestes Bentley coupé op. Ikke på afgiftsfornægtende grænseplader, men på de fuldt beskattede hvide af slagsen, bærende initialerne MW. Momsen slipper han dog for at betale som udlandsdansker.

I solen ser det næsten ud, som om de diskret brølende 12 cylindre bæres afsted på en glorie af hvidt lys. Bentley'en svinger ind på parkeringspladsen og sagtner farten.

Ved siden af den solbrune mand i åbenstående skjorte og jakkesæt, sidder en langlemmet blondine i den lyse, håndsyede læderkabine bag de blankpolerede, ædle træsorter.

"Hej, det er Chanette, hun flyver jumbojet," hilser Morten Wagner.

Det gør hun faktisk. 31-årige Chanette er erhvervspilot, flyver for Mærsk Air, og hun er ikke Morten Wagners kæreste, siger de begge to. De er bare gode venner.
Men de er fælles om den passion, der de seneste tre år har optaget Morten Wagner på næsten fuld tid, for han er bidt af en gal flyvemaskine.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft klar med splinternye bærbare: Endelig undgår selskabet en fatal fejltagelse
Microsoft er klar med fjerde generation af sin Surface Laptop. Og her undgår Microsoft omsider at være for karrig med lagerpladsen.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.