Artikel top billede

Facebook svarer på Datatilsynets spørgsmål

Datatilsynet har modtaget et brev fra Facebook, hvori ejerne af det sociale netværks-fænomen forsøger at besvare tilsynets spørgsmål til en række privacy-emner. Se brevet og svarene her.

Det er ikke Facebook-stifter Mark Zuckerberg himself, der har skrevet under, men derudover kan Datatilsynet i Danmark glæde sig over endelig at have modtaget et brev fra verdens største sociale netværk, hvori selskabet forsøger at svare på de spørgsmål, som Datatilsynet stillede tidligere på året.

Datatilsynet sendte brevet til Facebook i starten af april efter en række henvendelser fra danske brugere af netværket.

Spørgsmålene til Facebook gik blandt andet på fremgangsmåden ved sletning af en profil, hvor flere danskere havde oplevet problemer med helt at fjerne uønskede profiler.

Et spørgsmål gik også på, hvilke personoplysninger Facebook deler med tredjeparter og hvilke oplysninger, der videregives til tredjeparter, når man bruger applikationer på Facebook.

Endelig ville Datatilsynet gerne vide mere om Facebooks praksis omkring overvågning og logning af brugernes handlinger samt have svar på, hvordan Facebook forholder sig til reglerne i den danske persondatalov.

Kære Datatilsynet...

I det tre sider lange brev fra Facebook, der er underskrevet af Chris Kelly, Cheif Privacy Officer, gives der svar på de fleste af Datatilsynets spørgsmål.

"Vi noterer, at Facebook og det danske Datatilsyn har det fælles mål at sikre brugere et sikkert og privacy-beskyttet online-miljø," lyder det indledningsvis fra Facebook.

Herefter henvises der til Facebooks nærmere vilkår og retningslinjer på facebook.com/policy.php

Som svar på spørgsmålet om sletning af profiler skriver Facebook, at brugerne enten kan deaktivere eller slette en profil helt, hvis de ønsker det.

"Folk, der ved, at de ikke længere ønsker at bruge Facebook, kan slette deres konto via den formular, vi har på vores Hjælp-side. Sletter du din konto, fjernes person-identificerbare data som navn, fødselsdagsdato og kontaktinformation fra vores servere. Det betyder, at kontoen ikke kan genaktiveres eller genskabes," skriver Chris Kelly.

Der står desuden, at det må skyldes en browserfejl eller lignende, når flere danske brugere hævder, at de ikke har kunnet slette deres profil. Facebook undersøger nu nærmere, hvad fejlen konkret kan skyldes.

Det siger man "ja" til som bruger

Til spørgsmålet om, hvad man siger ja til, når man giver tredjeparts-applikationer adgang til sine Facebook-data, svarer selskabet, at det blandt andet drejer sig om dine interesser, billeder, videoer, grupper og events, mens der ikke gives adgang til dine kontakt-informationer.

Facebook tager også fat på spørgsmålet om, hvilket land selskabet hører under, når det kommer til data-lovgivning, og her er svaret kort og godt, at selskabet ikke er registreret i EU eller i Danmark.

"Vi indsamler informationer fra danske borgere til behandling i USA, og for at kunne gøre det, får vi brugernes samtykke gennem deres frivillige accept af sidens 'Statement of Rights and Responsibilities and Privacy Policy' (sidens vilkår, red.)," skriver Facebook i brevet til Datatilsynet.

"Som en side med over to millioner aktive danske brugere sætter vi pris på muligheden for at fortsætte dialogen med jer, og vi ser frem til det fremtidige samarbejde. Lad mig venligst vide, hvis I har yderligere spørgsmål," afsluttes brevet.

Datatilsynets kontorchef Lene Andersen oplyser til Computerworld, at man endnu ikke har nærlæst brevet fra Facebook, men at det vil ske i den nærmeste fremtid. Indtil da kan du selv læse Facebooks svar her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere