Facebook svarer på Datatilsynets spørgsmål

Datatilsynet har modtaget et brev fra Facebook, hvori ejerne af det sociale netværks-fænomen forsøger at besvare tilsynets spørgsmål til en række privacy-emner. Se brevet og svarene her.

Det er ikke Facebook-stifter Mark Zuckerberg himself, der har skrevet under, men derudover kan Datatilsynet i Danmark glæde sig over endelig at have modtaget et brev fra verdens største sociale netværk, hvori selskabet forsøger at svare på de spørgsmål, som Datatilsynet stillede tidligere på året.

Datatilsynet sendte brevet til Facebook i starten af april efter en række henvendelser fra danske brugere af netværket.

Spørgsmålene til Facebook gik blandt andet på fremgangsmåden ved sletning af en profil, hvor flere danskere havde oplevet problemer med helt at fjerne uønskede profiler.

Et spørgsmål gik også på, hvilke personoplysninger Facebook deler med tredjeparter og hvilke oplysninger, der videregives til tredjeparter, når man bruger applikationer på Facebook.

Endelig ville Datatilsynet gerne vide mere om Facebooks praksis omkring overvågning og logning af brugernes handlinger samt have svar på, hvordan Facebook forholder sig til reglerne i den danske persondatalov.

Kære Datatilsynet...
I det tre sider lange brev fra Facebook, der er underskrevet af Chris Kelly, Cheif Privacy Officer, gives der svar på de fleste af Datatilsynets spørgsmål.

"Vi noterer, at Facebook og det danske Datatilsyn har det fælles mål at sikre brugere et sikkert og privacy-beskyttet online-miljø," lyder det indledningsvis fra Facebook.

Herefter henvises der til Facebooks nærmere vilkår og retningslinjer på facebook.com/policy.php

Som svar på spørgsmålet om sletning af profiler skriver Facebook, at brugerne enten kan deaktivere eller slette en profil helt, hvis de ønsker det.

"Folk, der ved, at de ikke længere ønsker at bruge Facebook, kan slette deres konto via den formular, vi har på vores Hjælp-side. Sletter du din konto, fjernes person-identificerbare data som navn, fødselsdagsdato og kontaktinformation fra vores servere. Det betyder, at kontoen ikke kan genaktiveres eller genskabes," skriver Chris Kelly.

Der står desuden, at det må skyldes en browserfejl eller lignende, når flere danske brugere hævder, at de ikke har kunnet slette deres profil. Facebook undersøger nu nærmere, hvad fejlen konkret kan skyldes.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Op og ned på Java: Migrér og spar penge med Red Hat Java

Hvis du anvender Java til dine forretningskritiske applikationer, skal du træffe en beslutning om, hvordan du bruger det, og hvilken leverandør, der kan støtte dig bedst. For brugere af Oracle JDK nærmer fristen sig nemlig hurtigt for at beslutte, hvilken Java udbyder der skal bruges på lang sigt, når man kører Java-applikationer i produktion.

24. november 2020 | Læs mere


GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Banker indfører nye skrappe regler for e-handel to måneder før forventet: “Det er et uheldigt tidspunkt”
Efter at være blevet udsat er de nye betalingsregler for webshops nu trådt i kraft. Men timingen kunne ikke være værre, lyder det fra Dansk Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.