Artikel top billede

Nu må endnu et dansk spilfirma sande, at drømmen om at komme på spilhylderne ikke altid er lige let.

Endnu et dansk spilfirma går konkurs

Det danske spilfirma Zero Point Software, som i fem år har været i gang med at producere et 3d-shooter spil, er gået konkurs.

Midt i sommervarmen smelter endnu et dansk spilfirma ned.

Der er tale om spilfirmaet Zero Point Software, der må lukke efter, at selskabet ikke har kunnet rejse nok kapital til at forsætte udviklingen af spillet Interstellar Marines, der har været under udvikling i over fem år.

Gert Haar-Jørgensen, der er en af hovedinvestorerne bag projektet, har ifølge eget udsagn investeret et to-cifret millionbeløb i projektet. Pengene kommer fra hans andet foretagende, der går ud på at coache blandt andet automobilbranchen i LEAN. Men ifølge hans eget udsagn, så er omsætningen i den virksomhed faldet med over 50 procent fra marts til juni. Derfor har der været et akut behov for kapital, som der ikke kunne rejses.

Rost af Vækstfonden

Interstellar Marines blev i 2007 omtalt i meget rosende vendinger af Vækstfondens rapport om oplevelsesøkonomi, og så sent som i juni måned var den tidligere administrerende direktør Corinna Arendse Lundbæk Pedersen ude og fortælle om, hvordan de så et stort forretningspotentiale i deres spil.

"Meget tyder på, at væksten i den type spil, som Zero Point Software udvikler f. eks. First Person Shooter - et skydespil - fortsætter trods krisetider. Spil af denne type er et underholdningsmedie, som er i stærk vækst, og hvor væksten måske endda forstærkes af lavkonjunktur. Vi har desuden en meget dedikeret målgruppe, der prioriterer spil utroligt højt, krise eller ej," sagde Corinna Arendse Lundbæk Pedersen til Berlingske Tidende den 14. juni 2009.

Blot fem dage senere fratrådte hun sin stilling som administrerende direktør i selskabet. Så overtog spiludvikleren Kim Haar-Jørgesen direktørposten. Kim Haar-Jørgensen er fætter til den primære investor Gert Haar-Jørgensen.

Kendte til likviditetsproblemer flere måneder i forvejen

Men meget tyder på, at ledelsen allerede for flere måneder siden vidste, at virksomheden var i dyb krise.

"Vi havde en akut likviditetskrise i maj-juni måned, efter at vi fik vores hjemmeside op. At sige, at vi har haft den værste måned i vores liv ville være en underdrivelse - har konstant forsøgt at få lån og andre investorer - alt," skriver Gert Haar-Jørgensen på Zero Point Softwares eget forum.

I mellemtiden har Zero Point Software forsøgt at rejse kapital igennem fans. Fansene kan købe kopier af spil, der er under udvikling, for mellem 171 kroner til 268 kroner. Derudover får man et ikon på Zero Point Softwares forum, og samtidig får man ifølge hjemmesiden god karma.

Fans kan stadig donere til firmaet

Selvom spilfirmaet er under konkurs, er der ingen planer om at stoppe for folks mulighed om at investere i kommende spil. Ifølge Kim Haar-Jørgensen har virksomheden alle intentioner om at restrukturere virksomheden og forsætte drømmen om at færdiggøre den spiltrilogi, der har været i støbeskeen i fem år.

"Vi har ingen planer om at fjerne muligheden for at kunne betale penge til selskabet. Vi bliver ved med at arbejde på projektet indtil spillet er i hånden på folk," siger Kim Haar-Jørgensen.

Men de penge, som fansene indbetaler, kommer ikke til at kunne redde selskabet. Gert Haar-Jørgensen skriver, at pengene ryger direkte ned i holdingselskabet bag Zero Point Software. Holdingselskabet ejes af Gert Haar-Jørgensen, Kim Haar-Jørgensen og Nicolai Frederik Grønborg.

Dermed er der heller ingen umiddelbare muligheder for kuratoren af konkursboet at få fat på pengene, selvom fansene altså har indbetalt pengene til spilfirmaet og altså ikke ejernes private holdingselskab.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Technical writer - 1 års barselvikariat på fuldtid

Saab Danmark A/S

Service Delivery Manager

Centrica Energy

Senior Business Analyst

Capgemini Danmark A/S

Software Engineer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere