Artikel top billede

Microsoft giver kode til Linux-kernen

Microsoft bidrager med omkring 20.000 linjer kildekode til Linux-kernen. Målet er at gøre det lettere at køre Linux på virtualiserede Windows-servere, og dermed presse VMware

Microsofts mere fleksible forhold til open source-software viser sig nu igen. For første gang har softwaregiganten i Redmond bidraget direkte til den af Microsoft ofte udskældte Linux-kerne.

Ifølge teknologi-sitet Ars Technica har Microsoft bidraget med 20.000 linjer kildekode til Linux-kernen for at få Linux systemer til at køre bedre på virtualiserede Windows-maskiner.

Det er ikke bare første gang Microsoft bidrager til Linux-kernen - for at gøre det, har Microsoft været tvunget til at benytte den open source-licens, som Linux benytter - GNUs General Public Licence.

Virtualiseringsangreb

Ifølge Ars Technica bidrager Microsoft til Linux-kernen med en Hyper V-driver, som i løbet af kort tid vil blive føjet til Linux-kernen.

I en udtalelse fra Microsoft forklarer virksomheden, at udviklerne brugte Linux-kode til at udvikle den Linux Hyper V-driver, der er tale om, og derfor også var tvunget til at frigive koden under GPL for at overholde betingelserne for at bruge Linux-koden.

Hyper V er virtualiseringsplatformen i Windows Server 2008, og Microsoft har formentlig bidraget til Linux-kernen, for at sikre at Hyper V bliver en tillokkende mulighed for virksomheder, der vil virtualisere.

Microsoft har ifølge Ars Technica erkendt, at det ikke vil hjælpe på udbredelsen af Hyper V at udelukke en dominerende serverplatform, som Linux. Derfor ses bidraget til Linux-kernen også som et angreb på virtualiserings-sværvægtere som WMware.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?