Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Microsoft giver kode til Linux-kernen

Microsoft bidrager med omkring 20.000 linjer kildekode til Linux-kernen. Målet er at gøre det lettere at køre Linux på virtualiserede Windows-servere, og dermed presse VMware

Microsofts mere fleksible forhold til open source-software viser sig nu igen. For første gang har softwaregiganten i Redmond bidraget direkte til den af Microsoft ofte udskældte Linux-kerne.

Ifølge teknologi-sitet Ars Technica har Microsoft bidraget med 20.000 linjer kildekode til Linux-kernen for at få Linux systemer til at køre bedre på virtualiserede Windows-maskiner.

Det er ikke bare første gang Microsoft bidrager til Linux-kernen - for at gøre det, har Microsoft været tvunget til at benytte den open source-licens, som Linux benytter - GNUs General Public Licence.

Virtualiseringsangreb

Ifølge Ars Technica bidrager Microsoft til Linux-kernen med en Hyper V-driver, som i løbet af kort tid vil blive føjet til Linux-kernen.

I en udtalelse fra Microsoft forklarer virksomheden, at udviklerne brugte Linux-kode til at udvikle den Linux Hyper V-driver, der er tale om, og derfor også var tvunget til at frigive koden under GPL for at overholde betingelserne for at bruge Linux-koden.

Hyper V er virtualiseringsplatformen i Windows Server 2008, og Microsoft har formentlig bidraget til Linux-kernen, for at sikre at Hyper V bliver en tillokkende mulighed for virksomheder, der vil virtualisere.

Microsoft har ifølge Ars Technica erkendt, at det ikke vil hjælpe på udbredelsen af Hyper V at udelukke en dominerende serverplatform, som Linux. Derfor ses bidraget til Linux-kernen også som et angreb på virtualiserings-sværvægtere som WMware.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere