It-branchen har verdens stærkeste varemærker

It-selskaberne har klart de mest værdifulde varemærker i verden. Hele 29 it- og teleselskaber ligger blandt de 100 mest værdifulde brands, vurderer analyseinstitut.

Ikke færre end 13 it- og televirksomheder finder man blandt verdens 25 stærkeste varemærker - også kaldet brands.

Det vurderer analyseinstituttet Millward Brown, som har vurderet de 100 største brands i verden og sat et prisskilt på deres brandingværdi.

På toppen af listen finder man igen-igen søgemaskineselskabet Google, der ifølge Millward Brown bliver vurderet til at være over en halv billion - 500 milliarder - kroner værd.

Andenpladsen indtages af konkurrenten Microsoft med en anslået brandingværdi på 394 milliarder kroner. På tredjepladsen står Coca Cola, mens IBM lige akkurat sniger sig ind på fjerdepladsen foran McDonalds med en brandingværdi på 344 milliarder kroner.

Undersøgelsen er baseret på interviews og spørgeskemaer af mere end en million mennesker, der er blevet spurgt om kendskabet til tusindvis af forskellige varemærker.

Mobilerne rykker
Den hurtigst voksende branche i Millward Brown-analysen er mobil-operatører, der i gennemsnit er vokset med 28 procent siden sidste år.

Her er de største spillere China Mobile, Vodafone og AT&T.

Men der er også blevet plads til en gammel kending som online-biksen Amazon blandt de varemærker, som ifølge Millward Brown har den største brand-fremgang i verden lige nu.

Analyseinstittutet vurderer, at Amazon er omkring 110 milliarder kroner værd i 2009, hvilket er en fremgang på 85 procent i forhold til sidste år.

Også den kinesiske søgemaskine Baidu og it-selskabet Apple ligger godt til blandt klodens hastigst voksende varemærker.

I alt er der 29 selskaber fra teknologi- og telebranchen på Millward Browns liste over de 100 mest værdifulde brands i verden.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Business intelligence: Selvbetjening og automatisering styrker din BI-løsning

En ny generation af løsninger inden for business intelligence og analytics skaber helt nye muligheder for, at man kan anvende analyserne mere aktivt i dagligdagen til at styrke forretningen.

21. august 2018 | Læs mere


Content management: Optimér din digitale tilstedeværelse på tværs af platforme

Et velfungerende CMS-system er fundamentet under enhver organisations digitale tilstedeværelse. Med det rigtige CMS kan du øge effektiviteten, få bedre kontakt til dine kunder og medarbejdere og optimere mange processer. På dette formiddagsseminar får du præsenteret nogle af de bedste CMS-løsninger i markedet lige nu.

22. august 2018 | Læs mere


Infrastruktur – on premise, outsourcing eller cloud?

Det er vigtigere end nogensinde at have et stabilt, effektivt og sikkert it-driftsmiljø. Hør om de nyeste teknologier og løsninger. Hør også om de nyeste cloudløsninger der muliggør Infrastruktur as a Service (IaaS), samt mulighederne for outsourcing. På det gratis formiddagsseminar bliver du klædt på til at træffe de afgørende beslutninger om fremtidens infrastruktur i din virksomhed.

23. august 2018 | Læs mere


Premium
Margrethe Vestager ramte ikke Google der, hvor det for alvor gør ondt. Men hun kan nå det endnu
ComputerViews: Googles aktionærer havde blot et skuldertræk til overs for EU's rekordstore bøde på 32 milliarder kroner. Her er en række bud på, hvad EU kan gøre, hvis Google og andre tech-giganter skal rammes, hvor det for alvor gør ondt.
Computerworld
Google svarer igen på Vestagers rekordbøde: Truer med at tage betaling for Android
Google kan begynde at tage penge for Android, der indtil nu har været gratis. Den trussel kommer fra Google i kølvandet på selskabets 32 milliarder-store bøde fra EU.
CIO
Henrik Jeberg om at arbejde i Silicon Valley: "Er du dygtig nok får du tilbud der får en til at falde ned af stolen."
Henrik Jeberg bor i San Francisco og er direktør i Hampleton Partners, der rådgiver om opkøb med særligt fokus på teknologi. Hør ham fortælle om forskellen på Danmark og Silicon Valley - og om nogle af de vilde forhold der hersker i verdens ubestridte tech-hovedstad.
Job & Karriere
KMD opsagde tryghedsaftaler med medarbejderne få måneder før 300 medarbejdere blev outsourcet til IBM
KMD har i løbet af foråret opsagt to såkaldte tryghedsaftaler med en del af selskabets medarbejdere. Når aftalerne stopper ved udgangen af 2018, er de pågældende medarbejdere ikke længere berettiget til særlig godtgørelse. Det kan få konsekvenser, hvis IBM som forventet skærer i antallet af de 300 KMD-medarbejdere, som selskabet overtager.
White paper
Gør som millioner af andre brugere i hele verden - bind hele dit forretningssystem sammen med Microsoft Dynamics 365 Business Central
Alle kender efterhånden til ”digital transformation”, og uanset hvor langt din virksomhed er i processen, så kan I med det rette forretningssystem, tage de nødvendige skridt og løfte det hele op i skyen. Herigennem opnår I højere effektivitet gennem automatisering og enklere arbejdsgange for jeres medarbejdere. Det er nemt og hurtigt at komme i gang, og løsningen kan tilpasses i takt med at jeres forretningsbehov ændrer sig. Bliv klogere på Microsoft Dynamics 365 Business Central her.