It-branchen har verdens stærkeste varemærker

It-selskaberne har klart de mest værdifulde varemærker i verden. Hele 29 it- og teleselskaber ligger blandt de 100 mest værdifulde brands, vurderer analyseinstitut.

Ikke færre end 13 it- og televirksomheder finder man blandt verdens 25 stærkeste varemærker - også kaldet brands.

Det vurderer analyseinstituttet Millward Brown, som har vurderet de 100 største brands i verden og sat et prisskilt på deres brandingværdi.

På toppen af listen finder man igen-igen søgemaskineselskabet Google, der ifølge Millward Brown bliver vurderet til at være over en halv billion - 500 milliarder - kroner værd.

Andenpladsen indtages af konkurrenten Microsoft med en anslået brandingværdi på 394 milliarder kroner. På tredjepladsen står Coca Cola, mens IBM lige akkurat sniger sig ind på fjerdepladsen foran McDonalds med en brandingværdi på 344 milliarder kroner.

Undersøgelsen er baseret på interviews og spørgeskemaer af mere end en million mennesker, der er blevet spurgt om kendskabet til tusindvis af forskellige varemærker.

Mobilerne rykker
Den hurtigst voksende branche i Millward Brown-analysen er mobil-operatører, der i gennemsnit er vokset med 28 procent siden sidste år.

Her er de største spillere China Mobile, Vodafone og AT&T.

Men der er også blevet plads til en gammel kending som online-biksen Amazon blandt de varemærker, som ifølge Millward Brown har den største brand-fremgang i verden lige nu.

Analyseinstittutet vurderer, at Amazon er omkring 110 milliarder kroner værd i 2009, hvilket er en fremgang på 85 procent i forhold til sidste år.

Også den kinesiske søgemaskine Baidu og it-selskabet Apple ligger godt til blandt klodens hastigst voksende varemærker.

I alt er der 29 selskaber fra teknologi- og telebranchen på Millward Browns liste over de 100 mest værdifulde brands i verden.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Få succes med customer experience

Fremtidens kunder skal vindes med den bedste kundeoplevelse. Vi sætter fokus på, hvordan I kommer i gang med at give bedre oplevelser til jeres kunder og brugere. Kom og hør om forretningsmodeller, centrale begreber og værktøjer som brugervenlighed, brugerrejser, betalingsløsninger og alle de andre centrale områder, som du forventes at have styr på, når kunderne skal sikres den nødvendige 5-stjernede oplevelse.

25. januar 2018 | Læs mere


It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

30. januar 2018 | Læs mere


Business intelligens: Tag dine data-analyser til next level

Dataanalyserne skal leveres hurtigt og gerne i realtid, og selve softwareløsningen skal være grafisk flot, brugervenlig og tilgængelig på alle platforme. Mød en række eksperter inden for BI, analytics og big data, og få indblik i de nyeste teknologiske muligheder samt gode råd til din strategi og de forretningsmæssige overvejelser.

06. februar 2018 | Læs mere


Computerworld
Med ny iOS-opdatering vil du selv kunne slå udskældt batterifunktion fra på din iPhone
Apple har sænket ydeevnen på ældre iPhones for at få batteriet til at holde længere, men nu fortæller Tim Cook, at du i fremtiden selv kan slå funktionen fra.
CIO
Vestas’ CIO stopper: Torben Bonde trækker sig efter 19 år på posten
Interview: Torben Bonde har været CIO i Vestas i de seneste 19 år og har været øverste chef for mange hundrede it-medarbejdere i en global it-organisation, men nu er det slut. Her fortæller Torben Bonde om fremtidsplanerne.
Comon
Microsofts Surface Book 2 kan nu købes i Danmark - men prisen er høj
Microsofts egen hybrid-computer med et dedikeret grafikkort kan nu købes i Danmark, men særligt den store 15 tommer-model får også en høj pris.
Job & Karriere
Dansk it-virksomhed indførte fire-dages arbejdsuge: I dag er sygefraværet rekord-lavt og direktøren har tabt sig 13 kilo
Interview: Great Place To Work kategori-vinderen IIH Nordic har indført en fire-dages arbejdsuge og taget et opgør med forstyrrende storrums-kontorer og en frustrerende mailkultur. I dag er medarbejderne gladere end nogensinde før.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.