It-branchen har verdens stærkeste varemærker

It-selskaberne har klart de mest værdifulde varemærker i verden. Hele 29 it- og teleselskaber ligger blandt de 100 mest værdifulde brands, vurderer analyseinstitut.

Ikke færre end 13 it- og televirksomheder finder man blandt verdens 25 stærkeste varemærker - også kaldet brands.

Det vurderer analyseinstituttet Millward Brown, som har vurderet de 100 største brands i verden og sat et prisskilt på deres brandingværdi.

På toppen af listen finder man igen-igen søgemaskineselskabet Google, der ifølge Millward Brown bliver vurderet til at være over en halv billion - 500 milliarder - kroner værd.

Andenpladsen indtages af konkurrenten Microsoft med en anslået brandingværdi på 394 milliarder kroner. På tredjepladsen står Coca Cola, mens IBM lige akkurat sniger sig ind på fjerdepladsen foran McDonalds med en brandingværdi på 344 milliarder kroner.

Undersøgelsen er baseret på interviews og spørgeskemaer af mere end en million mennesker, der er blevet spurgt om kendskabet til tusindvis af forskellige varemærker.

Mobilerne rykker
Den hurtigst voksende branche i Millward Brown-analysen er mobil-operatører, der i gennemsnit er vokset med 28 procent siden sidste år.

Her er de største spillere China Mobile, Vodafone og AT&T.

Men der er også blevet plads til en gammel kending som online-biksen Amazon blandt de varemærker, som ifølge Millward Brown har den største brand-fremgang i verden lige nu.

Analyseinstittutet vurderer, at Amazon er omkring 110 milliarder kroner værd i 2009, hvilket er en fremgang på 85 procent i forhold til sidste år.

Også den kinesiske søgemaskine Baidu og it-selskabet Apple ligger godt til blandt klodens hastigst voksende varemærker.

I alt er der 29 selskaber fra teknologi- og telebranchen på Millward Browns liste over de 100 mest værdifulde brands i verden.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Internet of Things er klar til næste fase: Forretning, teknologi og sikkerhed

Der er blevet talt og skrevet meget om Internet of Things i de senere år. Internet of Things bevæger sig nu ind i en ny fase, hvor løsningerne og anvendelsesmulighederne stiger hastigt i antal samtidig med, at det egentlige potentiale er klar til at blive indfriet. Vi sætter fokus på forretningsmulighederne og på hvordan I kan komme igang samt på udfordringer med sikkerhed, privacy og it-drift.

23. oktober 2018 | Læs mere


Fremtidens It service management: Optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

24. oktober 2018 | Læs mere


Fremtidens kommunikation: Hvad skal der til for at du kan følge med morgendagens digitale krav?

Fremtidens kommunikation: Hvad skal der til for at du kan følge med morgendagens digitale krav? Fokus for de fleste virksomheder er på at være på forkant med den digitale udvikling, der går stærkere end nogensinde tidligere. Cisco ved om nogen hvor vigtigt det er at kunne levere ”customer experience” på tværs af teknologiske platforme og med en agilitet der matcher den øgede konkurrence.

01. november 2018 | Læs mere


Premium
Kendt dansk trafik-app virker igen som før: Har lukket ned for Frank Rasmussens adgang til data
Interview: Saphe har stoppet for telerigmanden Frank Rasmussens adgang til trafik-appens data. Det er sket på utraditionel vis, men betyder, at Fartkontrol.nu-appen igen fungerer som før. "Beskyldningerne var rigtige nok, men vi har lukket ned, så vi kan se, at Hopper ikke tager vores data længere," lyder det fra Saphe.
Computerworld
Google indfører Android-gebyr efter kæmpe EU-bøde: Android-producenter skal nu betale for brug af Google-tjenester
Efter sommerens kæmpe EU-bøde indfører Google licensbetaling for Android-producenters brug af blandt andet Play Store. Men "Android vil forblive gratis og open source," lyder det fra selskabet.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
Her er syv job-annoncer der overrasker med helt usædvanlige overskrifter
Der er mange ledige it-job i øjeblikket. It-jobbank har her fundet syv spændende stillinger, der har det til fælles, at annoncen har en utraditionel overskrift.
White paper
6 gode råd til et succesfuldt virtuelt møde
Den traditionelle måde at tænke arbejdsplads på er under forandring. Nye teknologier skyder frem og gør hverdagen nemmere og mere dynamisk. Eksempelvis er mængden af fjernarbejdspladser steget med 115% de seneste 10 år, og det stiller krav til måden at holde møder på. Med et virtuelt møderum kan møder faciliteres online, og alle parter sparer tid fordi det er mere fleksibelt og ikke betinget af at alle møder op fysisk. I dette whitepaper kigger vi på hvad der skal til for at mestre denne disciplin og giver dig 6 gode råd.